BKFC Bare Knuckle event Rotterdam in gevaar: 'Wij weten van niets'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / BKFC Bare Knuckle event Rotterdam in gevaar: ‘Wij weten van niets’

BKFC Bare Knuckle event Rotterdam in gevaar: ‘Wij weten van niets’

BKFC Bare Knuckle event Rotterdam in gevaar: 'Wij weten van niets'

BKFC de Bare Knuckle boksorganisatie uit Amerika maakte deze week bekend 6 augustus naar Nederland te komen. Echter is dit bij de leidinggevende instantie Vechtsportautoriteit Nederland (VA) niet bekend. Deze staat het vechten met de blote vuist niet toe.

Het was wachten tot de eerst organisatie in het Bare Knuckle boksen zou aankondigen naar ons land te komen. De bloederige sport die bij veel barbaars overkomt is een aantal landen zoals Amerika en Engeland legaal. In Nederland niet, dus was het verrassend te lezen dat BKFC in Rotterdam zal organiseren.

Onze redactie nam contact op met de VA met de vraag of deze op de hoogte is van de BKFC plannen. ,,De Nederlandse Vechtsportautoriteit houdt toezicht op het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts in Nederland”, zegt Barry Smit van de VA.

Kunnen wij niets mee

,,In onze sporten is vechten met blote vuisten niet toegestaan, op aanbeveling van de Medische Commissie. Bokswedstrijden met blote vuisten vallen niet onder ons toezicht. Er is ook geen contact met ons opgenomen over een dergelijk evenement.” Op advies van Smit namen wij contact op met de Nederlandse Boksbond die gepolst waren door BKFC. Ook deze zegt niet echt raadt te weten met het verzoek tot begeleiding (gaat verder onder video).

,,We hebben contact gehad maar het is niet een taak voor ons om iets te doen met blote vuist boksen. Daar zijn wij niet op ingericht, ook onze officials niet”, zegt Rene Braad voorzitter van de bond. Het ziet er dus naar uit dat BKFC voor zijn beurt sprak. Of het hen lukt een vechtsportbond zover te krijgen hen te helpen valt te bezien. De bloedige reputatie van de sport werkt blijkbaar niet in haar voordeel.

Bekijk ook

Rory MacDonald pensioen in geslagen door invaller! 'Tijd om te stoppen'

Rory MacDonald pensioen in geslagen door invaller! ‘Tijd om te stoppen’

Rory MacDonald stopt met MMA na beëindiging van het PFL-seizoen afgelopen weekend.

Hasbulla slaat terug naar UFC-ster McGregor! 'Lafaard'

Hasbulla slaat terug naar UFC-ster McGregor! ‘Lafaard’ (video)

Conor McGregor maakt geen indruk op Hasbulla

Tyson Fury kondigt comeback aan tegen Dereck Chisora'Tegenstander

Boksicoon Tyson Fury uit pensioen ‘Tegenstander bekend gemaakt’

Tyson Fury kondigt zijn terugkeer naar de boksring aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page