Home / Nieuws / Boks Nieuws / ANTHONY JOSHUA: ‘Ik ben niet onder de indruk van Tyson Fury’

ANTHONY JOSHUA: ‘Ik ben niet onder de indruk van Tyson Fury’

Voor bokskampioen Anthony Joshua is een gevecht met Tyson Fury niets bijzonders

Er wordt gesproken dat Joshua en Fury elkaar zullen ontmoeten in de boksring. Beide boksers kenden pieken maar ook dalen vochten zich terug omhoog. Fury raakte in een depressie nadat hij IBF/WBA/WBO-zwaargewichtkampioen Wladimir Klitschko in 2015 versloeg, en het kostte hem drie jaar van zijn carrière.

Joshua kreeg flink klop van Andy Ruiz Jr en zag zijn carrière afglijden toen zijn vervangende tegenstander Ruiz Jr. hem in de zevende ronde versloeg tijdens zijn Amerikaanse debuut in Madison Square Garden in New York.

Geen supermens

Fury heeft de zaken omgedraaid, de WBC-riem veroverd en hij heeft veel boksfans ervan overtuigd dat hij de nummer 1 zwaargewicht ter wereld is. Hoewel Joshua het verlies wraakte met een eenzijdige 12-ronde unanieme beslissing afgelopen december tegen Ruiz, kreeg hij niet de eer die hij zou moeten hebben omdat het gevecht als te tam werd beoordeeld.

“Ik ben hier om geschiedenis te schrijven en ik sta op scherp”, zei Joshua. ‘Fury is gewoon een tegenstander als elk andere. Ja, het wordt groot voor alle anderen er omheen, maar ik moet mezelf bij elkaar houden. Het is geen super mens en ik zal hem verslaan. “

Bekijk ook

PANIEK OM FOUTE CORONATEST: UFC vechters geschrokken

Valse COVID-19 positieve tests maakten UFC vechters Claudia Gadelha en Dan Ige onlangs bang. Beide ...

UFC en Top Rank krijgen groen licht voor Boks en MMA-events in Nevada

De Nevada Athletic Commission keurt de eerste UFC-evenementen in Las Vegas goed sinds de coronavirus ...

EXCLUSIEF: GLORY Kickboxing reageert op vertrek voormalig kampioen Sitthichai

Recentelijk werd bekend dat voormalig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong GLORY Kickboxing achter zich liet. Voor het ...