Aartsrivaal Anthony Joshua heeft eindelijk datum voor gevecht Boks Nieuws
Boks Nieuws

Aartsrivaal Anthony Joshua heeft eindelijk datum voor gevecht

Aartsrivaal Anthony Joshua heeft eindelijk datum voor gevecht

Andy Ruiz Jr zal in actie komen tegen Chris Arreola. Beiden zwaargewichten zullen elkaar treffen op 24 april op een nog nader te bepalen locatie. De onderhandelingen voor het gevecht hebben een jaar in beslag genomen.

Boxingscene meldt dat meerdere bronnen de website vertellen dat het gevecht in kannen en kruiken is. De Amerikaanse Ruiz (31) die gezien wordt als een van bokslegende Anthony Joshua's aartsrivalen, is sinds 2019 niet meer in actie geweest. Destijds vochten Ruiz en Joshua een herkansing uit die de Amerikaan verloor. Eerder dat jaar snoepte Ruiz de wereldtitels af van Joshua.

In de herkansing

Arreola (40) is uit de ring sinds een pittig gevecht van 12 ronden tegen de toen nog ongeslagen Adam Kownacki in augustus 2019 in Barclays Center in Brooklyn, New York. Hun non-stop actievolle knokpartij vestigde verschillende Compubox-records. Waaronder door Arreola, die toen 38 was en het all-time zwaargewicht record markeerde met in totaal 1.125 stoten in een wedstrijd.

Eerdere plannen om Ruiz en Arreola afgelopen voorjaar tegen elkaar in de ring te zetten vielen in het water. Het gevecht is nooit formeel aangekondigd door Premier Boxing Champions (PBC) vanwege de eerste golf van de aanhoudende coronavirus-pandemie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws