Blote vuist knokken! 'Goed voor het kickboksen' Nieuws
Nieuws

Blote vuist knokken! 'Goed voor het kickboksen'

Blote vuist knokken! 'Goed voor het kickboksen'

Vlad Tuinov is een professionele Russische kickbokser die onder andere voor Glory Kickboxing uitkwam. De Rus verloor 2 van zijn 3 gevechten voor de organisatie en maakte een tussenstop naar het blote vuist boksen en met succes.

Als bokser doet Tuinov het niet slecht, de gevechten met de blote vuist (bare knuckle) zijn wreed maar Tuinov houdt zich staande. Zijn fans zijn lyrisch over zijn prestaties in de bloederige bokssport. Tuinov die vecht bij de TopDog organisatie slaat de ene na de andere tegenstander KO.

Vechtverbod

Niet alleen zijn eigen fans maar ook de Russische vechtsport pers is er van overtuigd dat zijn prestaties in het blote vuist boksen goed zijn voor het kickboksen. ,,Ik ben er zeker van dat dergelijke prestaties van Vlad de populariteit van kickboksen zullen vergroten", aldus Kickboxing TV. ,,Want dit is de sport die hij vertegenwoordigt."

In ons land is er veel discussie omtrent het boksen of vechten met de blote vuist. Zo kreeg Brian Hooi een vechtverbod opgelegd door de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Hooi vocht in Scandinavië met groot succes, echter wordt dat hem niet van harte nagedragen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws