Blote vuist gevecht eindigt in een bloederige puinhoop! Nieuws
Nieuws

Blote vuist gevecht eindigt in een bloederige puinhoop!

Blote vuist gevecht eindigt in een bloederige puinhoop!

Deze strijd was voor het prijzengeld, winnaar nam £ 60.000 mee naar huis

Blote vuist gevechten zijn in het buitenland razend populair, vooral onder de zogenaamde Travellers (woonwagenbewoners ook wel reizigers genaamd). Veel zien het als een vorm van vechtsport, anderen vinden het bruut geweld. Het blote vuist vechten wordt veelal gebruikt om onderlinge geschillen op te lossen, valt het dan onder vechtsport of simpelweg straat vechten te classificeren?

Verschillende soorten van blote vuist gevechten

Er zijn verschillende soorten van blote vuist gevechten, Rusland bijvoorbeeld organiseert men hele toernooien en op MMA gelijkende events. In Ierland bij de Travellers gaat het er anders aan toe, of men vecht een geschil uit, of het gaat om grote sommen geld. Een van de bekendere vechters met de bijnaam "Big Foot", niet te verwarren met de Braziliaanse MMA vechter Bigfoot Silva, is redelijk succesvol.

Familie verzameld geld om te vechten

Afgelopen december nog vocht deze "Big Foot" om een grote som geld. Het geld werd georganiseerd omdat elke vechtersfamilie elk £ 30.000 (€ 40.500) verzamelde. Een neutrale persoon houdt de volledige £ 60.000 in bezit heeft en kent deze toe aan de winnaar. "Dit gevecht was een vete die begon met een ruzie in een pub, die dateerde van 12 maanden geleden." De reden waarom het gevecht pas later plaatsvond komt simpelweg omdat men eerst het geld bijeen moet zien te brengen.

Wel of geen vechtsport

Maar is blote vuist vechten nu wel of geen vechtsport? Als je terug kijkt in de tijd zul je ontdekken dat het als vechtsport werd aangekondigd. Aangezien er tegenwoordig door allerlei regels bescherming dient te worden gebruikt, en niet geheel onterecht als je de video bekijkt. Het loopt veelal uit op een bloederige massa. Oordeel zelf of je het een vechtsport vindt of niet, je kunt het afkeuren maar voor velen is het ook een stuk traditie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws