Blote vuist boksen maakt opmars: Het is meer dan bloederig Nieuws
Nieuws

Blote vuist boksen maakt opmars: Het is meer dan bloederig

Blote vuist boksen maakt opmars: Het is meer dan bloederig
Blote vuist boksen maakt opmars: Het is meer dan bloederig

Je kunt er haast niet meer om het feit heen dat blote vuist boksen wint aan populariteit.

Daar waar het in sommige landen gelegaliseerd is om met de blote vuist de ring in te gaan om een potje te knokken, wordt er in andere landen schoorvoetend naar gekeken, zo ook in Nederland.

In Engeland daarentegen is het blote vuist boksen razend populair en legaal, ook Amerika maakt flinke stappen en kondigt de ene na de andere nieuwe bare knuckle organisatie zijn komst aan. Hoewel het een bloederige sport lijkt is het meer dan dan dat.

Wie zal de eerste zijn?

In een artikel in de Belgische krant de Morgen wordt er haarfijn uit de doeken gedaan wat het blote vuist boksen inhoudt. Ook de Nederlandse vechtsport legende Bas Rutten vertelde in een interview aan on ze redactie dat bare knuckle veiliger is dan het reguliere boksen.

Hoe er ook gedacht wordt over blote vuist boksen, de sport maakt een stevige opmars door en het is een kwestie van tijd volgens insiders voor de vraag ook in ons land groter wordt. De vraag rest waar en wanneer de eerste legale bare knuckle in Nederland plaats zal vinden, en wie dit oppakt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws