Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt Nieuws
Nieuws

Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt

Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt
Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt

Dat slaap goed is en het lichaam helpt herstellen na noeste arbeid is algemeen bekend.

Dat vechtsporters baat hebben veel rust en zo min mogelijk extra fysieke inspanning naast hun training lijkt logisch. Om een top prestatie neer te zetten in de boksring of karate toernooi moet je als vechter goed bijtanken.

Een recent onderzoek wijst uit dat een middagdutje zeer verkwikkend werkt en bovendien de prestaties helpt verbeteren. Volgens een artikel op het Blog van Nihon Sport moet een vechtsporter goed zijn slaap vatten.

Niet altijd vooruitgang

Vooral vechters die in een toernooi vechten en meerdere partijen draaien wordt aangeraden tussendoor even een 'dutje' te doen. Franse onderzoekers testten bij dertien karateka’s van het Tunesische nationale team of een middagdutje zou helpen met de prestaties.

Uitkomst, een dutje na de lunch of tussen de partijen door hielp aanzienlijk. Ook werd het reactie vermogen en uithoudingsvermogen getest. Middagdutjes helpen echter niet bij alles: op sommige punten zagen de onderzoekers geen bijzondere verbetering. Wil je meer weten over het onderzoek klik dan hier.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws