Home / Nieuws / Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt

Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt

Betere knokker in de ring worden: Middagdutje helpt

Dat slaap goed is en het lichaam helpt herstellen na noeste arbeid is algemeen bekend.

Dat vechtsporters baat hebben veel rust en zo min mogelijk extra fysieke inspanning naast hun training lijkt logisch. Om een top prestatie neer te zetten in de boksring of karate toernooi moet je als vechter goed bijtanken.

Een recent onderzoek wijst uit dat een middagdutje zeer verkwikkend werkt en bovendien de prestaties helpt verbeteren. Volgens een artikel op het Blog van Nihon Sport moet een vechtsporter goed zijn slaap vatten.

Niet altijd vooruitgang

Vooral vechters die in een toernooi vechten en meerdere partijen draaien wordt aangeraden tussendoor even een ‘dutje’ te doen. Franse onderzoekers testten bij dertien karateka’s van het Tunesische nationale team of een middagdutje zou helpen met de prestaties.

Uitkomst, een dutje na de lunch of tussen de partijen door hielp aanzienlijk. Ook werd het reactie vermogen en uithoudingsvermogen getest. Middagdutjes helpen echter niet bij alles: op sommige punten zagen de onderzoekers geen bijzondere verbetering. Wil je meer weten over het onderzoek klik dan hier.

Bekijk ook

MIX VAN VECHTSPORTEN EN SCHAKEN: In Utrecht kan het

Vechtsport en schaken, voor velen nog een onwaarschijnlijke combinatie, maar in de Utrechtse wijk Kanaleneiland begint het al een traditie te worden.

K-1 legende Stefan Leko vecht voor WCFA wereldtitel in Steenwijk

Niemand minder dan K-1 kickbokslegende Stefan Leko, zal op zaterdag 22 februari in actie komen.

Japanse Shotokan-karate legende Hirokazu Kanazawa overleden

Kanazawa was een Japanse Shotokan karate grootheid