Home / Nieuws / Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt

Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt

Betere knokker in de ring worden: Middagdutje helpt

Dat slaap goed is en het lichaam helpt herstellen na noeste arbeid is algemeen bekend.

Dat vechtsporters baat hebben veel rust en zo min mogelijk extra fysieke inspanning naast hun training lijkt logisch. Om een top prestatie neer te zetten in de boksring of karate toernooi moet je als vechter goed bijtanken.

Een recent onderzoek wijst uit dat een middagdutje zeer verkwikkend werkt en bovendien de prestaties helpt verbeteren. Volgens een artikel op het Blog van Nihon Sport moet een vechtsporter goed zijn slaap vatten.

Niet altijd vooruitgang

Vooral vechters die in een toernooi vechten en meerdere partijen draaien wordt aangeraden tussendoor even een ‘dutje’ te doen. Franse onderzoekers testten bij dertien karateka’s van het Tunesische nationale team of een middagdutje zou helpen met de prestaties.

Uitkomst, een dutje na de lunch of tussen de partijen door hielp aanzienlijk. Ook werd het reactie vermogen en uithoudingsvermogen getest. Middagdutjes helpen echter niet bij alles: op sommige punten zagen de onderzoekers geen bijzondere verbetering. Wil je meer weten over het onderzoek klik dan hier.

Bekijk ook

Kroegen spoelen Conor McGregor’s whisky door het toilet

De Ierse voormalige UFC-wereldkampioen MMA vechten Conor McGregor ziet zijn eigen whisky merk door de wc verdwijnen.

Tyrone Spong verdedigt met succes zwaargewicht titel in Suriname

Top boks en kickbokser Tyrone Spong in de problemen

Voormalig GLORY-kickbokser en inmiddels ongeslagen wereldkampioen boksen is in de problemen gekomen met de Amerikaanse justitie.

Vrouwelijke kickbokser slaat Spaanse overvallers tot moes

Stel je voor je bent aan het genieten van je welverdiende vakantie in Spanje na een aantal prof kickboks wedstrijden, maar je helpt een overval voorkomen.