'Zo gek als een deur!' Nazi-vechter terug als Bare Knuckle bokser Nieuws
Nieuws

'Zo gek als een deur!' Nazi-vechter terug als Bare Knuckle bokser

'Zo gek als een deur!' Nazi-vechter terug als Bare Knuckle bokser

Vyacheslav Datsik, een voormalige MMA-vechter die een tijd in de gevangenis zat voor het aanvallen van sekswerkers in een bordeel, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als Bare Knuckle bokser.

De fervente Neo-Nazi moet haast wel de meest beruchte vechter ter wereld zijn. ,,Hij is zo gek als een deur", zegt een voormalige kameraad waarmee hij via het ijskoude water een landsgrens mee overzwom. Jarenlang in de Russische cel inclusief een spectaculaire ontsnapping maakt Datsik nog befaamder.

Geflankeerd door een reeks hooibalen die de randen van de Top Dog FC-ring vormden, stalkte Datsik zijn tegenstander, Randy Randayn. Met nog minder dan 90 seconden te gaan in de openingsronde, landde Datsik een krachtige bovenhandse rechtse. Voordat hij zijn tegenstander overspoelde met nog een aantal harde stoten totdat de hoek van zijn tegenstander de handdoek in de ring gooide.

Berucht verleden

De overwinning markeerde Datsik's derde overwinning op een vechtsportevenement sinds zijn meest recente vrijlating uit de gevangenis in november 2020. Maar voordat Datsik zichzelf opnieuw uitvond als bokser, heeft Datsik een donker crimineel verleden.

Overvallen, aanslagen en moordbedreigingen, en invallen in bordelen. Hij is ook een uitgesproken blanke supremacist en een voormalig lid van een verboden neonazistische groep in Rusland die, ondanks dat hij werd verwelkomd door de Russische vechtsportgemeenschap, geen berouw heeft getoond voor zijn geschiedenis van geweld en haat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws