'Zo gek als een deur!' Nazi-vechter terug als Bare Knuckle bokser
Home / Nieuws / ‘Zo gek als een deur!’ Nazi-vechter terug als Bare Knuckle bokser

‘Zo gek als een deur!’ Nazi-vechter terug als Bare Knuckle bokser

Vyacheslav Datsik, een voormalige MMA-vechter die een tijd in de gevangenis zat voor het aanvallen van sekswerkers in een bordeel, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als Bare Knuckle bokser.

De fervente Neo-Nazi moet haast wel de meest beruchte vechter ter wereld zijn. ,,Hij is zo gek als een deur”, zegt een voormalige kameraad waarmee hij via het ijskoude water een landsgrens mee overzwom. Jarenlang in de Russische cel inclusief een spectaculaire ontsnapping maakt Datsik nog befaamder.

Geflankeerd door een reeks hooibalen die de randen van de Top Dog FC-ring vormden, stalkte Datsik zijn tegenstander, Randy Randayn. Met nog minder dan 90 seconden te gaan in de openingsronde, landde Datsik een krachtige bovenhandse rechtse. Voordat hij zijn tegenstander overspoelde met nog een aantal harde stoten totdat de hoek van zijn tegenstander de handdoek in de ring gooide.

Berucht verleden

De overwinning markeerde Datsik’s derde overwinning op een vechtsportevenement sinds zijn meest recente vrijlating uit de gevangenis in november 2020. Maar voordat Datsik zichzelf opnieuw uitvond als bokser, heeft Datsik een donker crimineel verleden.

Overvallen, aanslagen en moordbedreigingen, en invallen in bordelen. Hij is ook een uitgesproken blanke supremacist en een voormalig lid van een verboden neonazistische groep in Rusland die, ondanks dat hij werd verwelkomd door de Russische vechtsportgemeenschap, geen berouw heeft getoond voor zijn geschiedenis van geweld en haat.

Bekijk ook

Turbo ‘KO!’ MMA-legende Fedor (45) vernietigt rivaal

Fedor Emelianenko scoorde afgelopen nacht een enorme knock-out overwinning binnen 18 seconden

Conor McGregor dreigt rivaal te doden in gevecht: ‘Vieze ratten’

De Ierse superster McGregor zegt dat hij een einde zal maken aan het leven van zijn rivaal.

Rico Verhoeven: ‘Jamal is al een grote winnaar’ (video)

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik stonden vandaag oog in oog

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page