Home / Nieuws / Beroerte: kickboks legende Mirko Cro Cop stopt met vechten

Beroerte: kickboks legende Mirko Cro Cop stopt met vechten

Twee weken geleden versloeg kickboks en MMA legende Cro Cop, Roy Nelson bij Bellator. Vandaag melde de vechtsport legenden dat hij getroffen is door een beroerte en stopt met vechten.

Via een interview met Nove TV maakt Cro Cop bekend dat hij een beroerte heeft gehad en gedwongen is om te stoppen met vechten. “Het is voorbij, ik hoop dat ik niet ga huilen, maar dat is het onvermijdelijke pensioen. Ik zal de ring nooit meer betreden, ik kan niet toestaan ​​dat iemand me slaat, ” zegt Cro Cop.

Op zijn Instagram-account plaatste hij een bericht, dat via de vertaling luidt: “Mijn beste vrienden, het laatste gevecht was mijn laatste gevecht. Maandagochtend kreeg ik een beroerte in de ochtendtraining. Ik had niet langer een enorm geluk dat hij mijn gezicht niet verlamde of misvormde. Vandaag verliet ik het ziekenhuis en voelde me goed, en ik hoop zo te blijven. “

Kampioen bij meerdere organisaties

“Cro Cop” trekt zich terug na een ongelooflijke carrière in zowel MMA als kickboksen, en beslaat bijna 23 jaar in de vechtsport. Hij was kampioen in K-1 en was ook de winnaar van de Pride Fighting Championships Openweight World Grand Prix in 2006 nadat hij alle vier zijn tegenstanders had verslagen.

LEES OOK: Mirko Cro Cop verslaat Roy Nelson

In zijn meest recente verschijning op Bellator 216 in februari versloeg Cro Crop, Nelson en werd daarmee de eerste vechter in de geschiedenis van MMA ooit met overwinningen bij de UFC, Pride FC, Rizin en Bellator. Hij gaat met pensioen met een 10 gevecht winst record, de langste van zijn carrière.

Bekijk ook

Strijd mee: Rico Verhoeven en Sara (5) lanceren confronterende video

Rico Verhoeven is ambassadeur van deStichting 'Voor Sara'. Als topatleet weet de kickbokskampioen hoe het is om te kunnen vertrouwen op goed werkende spieren.

GLORY Kickboxing komt dit jaar met aantal evenementen

Goed nieuws voor de kickboks fans wereldwijd. GLORY is in een vergevorderd stadium voor het ...

GLORY Kickbokser Tarik Khbabez in actie bij grote brand (video)

Tarik Khbabez stond eind januari nog in de ring tegenover GLORY Kampioen Rico Verhoeven in ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page