Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Wraak: Cro Cop zegeviert tijdens Bellator debuut

Wraak: Cro Cop zegeviert tijdens Bellator debuut

Wraak: Mirko Cro Cop zegeviert tijdens Bellator debuut

Het beest is terug, Mirko Cro Cop. Afgelopen nacht stond hij tegenover Roy Nelson in een slopende zwaargewicht strijd om de Bellator winst. Het was een wederzien van de twee vechters die ooit bij de UFC tegenover elkaar stonden.

Het was voor Cro Cop zijn debuut bij de Amerikaanse MMA-organisatie. De Kroatische vechter won van Roy Nelson in de derde ronde op unaniem besluit. Het was een revanche voor 2011 toen Cro Cop verloor in de UFC van de Amerikaan Nelson.

De eerste ronde was veel clinchen en wederzijds onderzoek. Voor het grootste deel van de ronde was Cro Cop de dominante partij, Nelson tegen de wand van de kooi drukkend, proberend hem met korte klappen te raken. Nelson probeerde verschillende keren terug te slaan, maar zonder succes.

Alles gegeven

In de tweede ronde waren de heren niet zo zuinig. Cro Cop vocht op afstand en lanceerde zijn benen die het lichaam van Roy Nelson troffen.

In de laatste ronde ging Nelson neer en probeerde ten koste van alles op te staan. Hij oefende druk uit, maar het was slechts de laatste van verschillende pogingen die succes brachten.

Wraak

De scheidsrechters waren het erover eens 30-27, 29: 2, 29-28 voor Cro Cop en de winst bij het debuut in Bellator, in wat genoemd kan worden een wraak voor zijn eerdere verlies tegen Nelson.

Bekijk ook

AUW: Geluid brekende knie in MMA-gevecht gaat door merg en been (video)

Dat vechtsporten soms vervelende blessures met zich mee kunnen brengen is geen geheim.

UFC: Gevecht Junior dos Santos vs. Francis Ngannou verplaatst

Junior dos Santos vs. Francis Ngannou stonden eerder gepland voor UFC 239.

Rematch tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor in de boksring

Conor McGregor: ‘Oorlog met Khabib is nog lang niet over’

Hij ging eerder dit jaar met een zelf verklaard pensioen, Conor McGregor, echter speelt aartsvijand Khabib Nurmagomedov nog steeds door zijn hoofd.

REGIO NIEUWS UITGELICHT