Bellator 194: Matt Mitrione verslaat Roy Nelson en gaat door in de Bellator Heavyweight Grand Prix - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bellator 194: Matt Mitrione verslaat Roy Nelson en gaat door in de Bellator Heavyweight Grand Prix

Bellator 194: Matt Mitrione verslaat Roy Nelson en gaat door in de Bellator Heavyweight Grand Prix

Matt Mitrione door in halve finales van Bellator Heavyweight Grand Prix, vrijdagavond behaalde hij de overwinning op Roy Nelson.

De twee mannen hadden eerder tegenover elkaar gestaan ​​in de finale van The Ultimate Fighter 16, waarbij Nelson Mitrione knock-out sloeg in de eerste ronde, maar dat was vijf jaar geleden en Mitrione liet zien dat hij niet dezelfde vechter is. Hij bracht Nelson in de problemen om een ​​besluit te forceren met een zeer grote meerderheid.

Hard bevochte rondes tussen Mitrione en Nelson

De eerste twee rondes zagen Mitrione het gevecht besturen met snelle handen en een krachtige uppercut die een snee vormde over het linkeroog van Nelson, terwijl Nelson een beperkt succes had door zijn grijpspel op te leggen. In de derde ronde zorgde Nelson echter voor een vroege takedown en schoof op naar een crucifixpositie en bekogelde Mitrione voor het grootste deel van de ronde. Uiteindelijk gaf een van de juryleden Nelson een 10-8 derde ronde en scoorde het gevecht gelijkspel, maar de andere twee kende de overwinning aan Mitrione toe met scores van 29-28. Mitrione zal de winnaar van de kwartfinale Ryan Bader vs. Muhammed Lawal tegenover zich vinden op Bellator 199 die plaatsvindt op 12 mei.

Matt Mitrione verslaat Roy Nelson en gaat door in de Bellator Heavyweight Grand Prix

In het co-main event, was het een rematch tussen Patricky Freire en Derek Campos van hun eerste gevecht op Bellator 117, waar Freire Campos knock-out kreeg in de tweede ronde. Freire verbeterde dat uitje deze keer en stopte Campos met stoten slechts 2:23 seconden in de eerste ronde. De overwinning stelt Freire kandidaat voor een titelschot tegen de winnaar van de lichtgewicht titelrematch tussen Brent Primus en Michael Chandler later dit jaar.

Heather Hardy wint via unaniem besluit van Ana Julaton

Elders op de kaart won Heather Hardy een unaniem besluit van Ana Julaton tijdens een gevecht dat op de afdeling grappling vooral werd betwist, ondanks het feit dat beide vrouwen professionele boksers waren. Julaton leek tevreden om met Hardy te worstelen, maar was niet in staat om enige echte aanval op te brengen toen ze takedowns scoorde, terwijl Hardy Julaton bedreigde. De twee zullen elkaar opnieuw tegenkomen in hun favoriete spel namelijk het professioneel boksen op een toekomstige datum.

Vadim Nemkov domineerde voormalig licht zwaargewicht kampioen Liam McGeary

In een van de kenmerkende partijen van de avond domineerde Vadim Nemkov voormalig licht zwaargewicht kampioen Liam McGeary, waardoor hij een derde ronde overwinning pakte met beenschoppen. Vroeg in het gevecht, bewerkte Nemkov de onderste helft van McGeary op met hakkende trappen waar McGeary geen antwoord op had. McGeary had een kort moment van gelegenheid in de tweede ronde met een omgekeerde driehoek techniek maar er kwam niets van. Nemkov keerde terug naar zijn low-kick-aanval waardoor McGeary tegen het einde van de tweede ronde wegliep en uiteindelijk de scheidsrechter dwong om de wedstrijd in het derde frame te stoppen toen McGeary omver viel van de schade aan zijn loden poot. De winst plaatst Nemkov als een mogelijke titelchallenger in de 205-pond divisie van Bellator.

In de hoofdkaartopener domineerde DII All-American worstelaar Tywan Claxton Jose Perez met zijn worstel en ground-and-pond door in de ​​tweede ronde te winnen en naar 2-0 te gaan in zijn professionele carrière.

Bekijk ook

Topbokser Adrian Broner daagt Nate Diaz uit! 'Ik laat je alle hoeken zien'

Beruchte bokser daagt Nate Diaz uit! ‘Ik laat je alle hoeken zien’

Diaz vocht vorige maand zijn UFC-contract uit

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page