Home / Nieuws / Belgische MMA vechter Cindy Dandois niet door selectie UFC

Belgische MMA vechter Cindy Dandois niet door selectie UFC

Het mag maar niet lukken, de Belgische MMA vechter Cindy Dandois is niet door selectie van de UFC gekomen voor The Ultimate Fighter editie 28 voor de speciale op te richten vrouwen divisie. Vanaf het aankondigen van deze speciale dames divisie binnen de UFC, met als doel het vinden van een tegenstander voor de regerend kampioen Cris cyborg, is er al kritiek geweest van critici. Al eerder melden wij dat er twijfels waren over het UFC selectie proces voor TUF 28 .

Smeekbedes om maar te mogen mee doen

Diverse dames MMA vechters deden via hun social media accounts oproepen om maar onder de aandacht te komen van de UFC. Ook om zo in aanmerking te komen voor het selectie proces, waarvan sommige leken op echte smeekbedes. De Belgische Dandois die zelf ook meerdere oproepen deed om wederom terug te kunnen keren bij de UFC moet helaas weer een teleurstelling verwerken, zij is niet door de selectie heen. Al deed zij eerder al wel mee in de UFC, maar werd haar contract niet verlengd na een verlies tegen Alexis Davis tijdens UFC Fight Night 108 dit was overigens de debuut partij van Dandois.

Dandois is geen opgever

De Belgische heeft overigens een goede reputatie binnen de MMA wereld, zo versloeg zij de Nederlandse Marloes Coenen terwijl zij haar MMA pro debuut maakte. Ook vocht Dandois bij Invicta onder andere tegen Megan Anderson en Tonya Evinger. De bijnaam van Dandois is toepasselijk “Batllecat”, overigens is zij in het dagelijkse leven onderwijzers op school. Ook bij Rizin staat Dandois regelmatig in de ring om haar kunnen te tonen en versloeg zij haar rivaal “King Reina” die zij in december 2017 wist te verslaan. Of Dandois nu opgeeft om ooit nog in de UFC te geraken is onbekend, wellicht tekent men haar toch nog separaat van The Ultimate Fighter serie.

 

Bekijk ook

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka's in de prijzen

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka’s in de prijzen

Frank de Wit (-81 kg) en Sanne van Dijke (-70 kg) zijn de eerste Nederlandse ...

Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst

Na ruim 8 jaar stonden zij weer tegenover elkaar, Nieky Holzken en Cosmo Alexandre. Dit ...

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

De Toronto Raptors verloren afgelopen vrijdagavond tegen de Boston Celtics, Raptors Kyle Lowry kreeg een ...