Badr Hari: Van conflicten tot vertrouwen met toptrainer Nieuws
Nieuws

Badr Hari: Van conflicten tot vertrouwen met toptrainer

Badr Hari: Van conflicten tot vertrouwen met toptrainer

In de wereld van het kickboksen zijn er weinig relaties zo intens en complex als die tussen een trainer en zijn vechter. Dit wordt duidelijk geïllustreerd in de dynamiek tussen Mike Passenier, een gerenommeerde trainer, en Badr Hari, een van de meest legendarische kickboksers.

Hun samenwerking, gekenmerkt door zowel conflict als diep vertrouwen, biedt een fascinerende kijk in de wereld van professioneel kickboksen.

Een relatie gebouwd op wrijving

Toen Mike Passenier en Badr Hari voor het eerst samenkwamen, was het verre van een perfecte match. Passenier, die bekend staat om zijn directe en ongefilterde benadering, vond het aanvankelijk niet aantrekkelijk om met Hari te werken. Hij herinnert zich:

"In het begin had ik niet zoveel met Badr. Er was altijd wel iets. Zelfs als ik hem een compliment gaf, eindigde het vaak in een discussie", zegt Passenier in een FunX Podcast. Deze initiële wrijving legde de basis voor een relatie die gekenmerkt zou worden door zowel spanning als wederzijds respect.

Incident in Kroatië markeerde een keerpunt

Een incident dat de relatie tussen Passenier en Hari kenmerkte, vond plaats na een overwinning van Hari in Kroatië. Passenier maakte een opmerking die bedoeld was als grap, maar die door Hari verkeerd werd opgevat. Passenier beschrijft het moment:

"Na zijn overwinning in Kroatië maakte ik een grapje. Ik zei: 'Ik ben blij dat je gewonnen hebt, want ik dacht dat je een misinvestering was.' Badr werd woedend, begon te schreeuwen en mij te duwen. Ik besloot toen om iedereen achter te laten en alleen naar het hotel te lopen."

Dit incident markeerde een keerpunt in hun relatie, waarbij beide mannen hun grenzen en wederzijdse verwachtingen moesten heroverwegen.

Het vinden van gemeenschappelijke grond

In 2005, ondanks de eerdere conflicten, besloten Passenier en Hari samen te werken onder strikte voorwaarden. Passenier stelde duidelijke regels op om een professionele werkrelatie te waarborgen:

"Ik stelde twee regels: als je niet komt trainen, moet je je afmelden. En we praten niet over geloof of politiek. Dat was het." Deze regels hielpen bij het creëren van een werkomgeving waarin beide mannen konden excelleren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws