Anti doping: 234 arrestaties, 9 Europese laboratoria opgerold Nieuws
Nieuws

Anti doping: 234 arrestaties, 9 Europese laboratoria opgerold

Anti doping: 234 arrestaties, 9 Europese laboratoria opgerold
Anti doping: 234 arrestaties, 9 Europese laboratoria opgerold

Europol meld dat het gaat om de grootste actie tegen dopingcriminaliteit ooit uitgevoerd.

Tijdens de actie tegen de illegale producenten en verkopers werden in totaal 3,8 miljoen dopingmiddelen in beslag genomen. De actie leverde 9 illegale Europese laboratoria en 234 arrestaties op, in total hielden 17 criminele groepen zich bezig met de illegale handel en productie.

Operatie Viribus is een samenwerking van diverse landen waaronder Nederland, de anti-dopingsautoriteit WADA was ook betrokken bij het onderzoek. Er werden onder andere doping middelen gemaakt die door diverse sporters werden gebruikt.

Darkweb en social media

De opvallende groei van ongeautoriseerde en ongereguleerde online apotheken, was tevens een van de redenen van de actie. de verboden middelen waren onder meer op het dark web en via social media verkrijgbaar en konden met crypto valuta worden betaald.

Ook konden de doping middelen worden gekocht op sportscholen en diverse sportzaken. De Italiaanse en Griekse politie hadden de leiding over het onderzoek, ook tien niet-EU-landen inclusief de Verenigde Staten waren onderdeel van het onderzoek. In totaal deden 23 Europese lidstaten mee.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws