🎥 Anthony Joshua Grijpt in! Helpt door racisme getroffen jongen Nieuws
Nieuws

🎥 Anthony Joshua Grijpt in! Helpt door racisme getroffen jongen

🎥 Anthony Joshua Grijpt in! Helpt door racisme getroffen jongen

Anthony Joshua voormalig wereldkampioen zwaargewicht boksen, heeft zijn steun betuigd aan een zwarte schooljongen die in het Verenigd Koninkrijk het doelwit was van een vermeende aanval uit haat.

In een verontrustende video, die half maart viraal ging, wordt de jongen door een blanke tiener geduwd en geslagen, waarna hij gedwongen wordt de schoen van de aanvaller te kussen in de stad Carlisle.

Dit incident leidde tot landelijke verontwaardiging en resulteerde in de arrestatie van vier tieners, die later op borgtocht zijn vrijgelaten.

Solidariteit in actie

Joshua heeft het jonge slachtoffer niet alleen een bemoedigende boodschap gestuurd, maar ook een paar bokshandschoenen, die werden bezorgd door de organisaties @Raspectrebbelion en @ForeverFamilyForce.

Deze groepen boden de jongen tevens lessen in zelfverdediging aan, als steun in de nasleep van het incident.

Internationale aandacht en reacties

Volgens mediaberichten was de jongen onlangs vanuit Zimbabwe naar Carlisle verhuisd om bij zijn moeder te wonen. Om juridische redenen zijn de gezichten van de mensen in de video geblurred.

Tom DeBlass, voormalig UFC-vechter, prees Joshua voor zijn hulp aan de jongen en noemde de bokslegende een held. Deze actie van Joshua en de steun van de gemeenschap tonen een lichtpunt in een anderszins donkere situatie, en benadrukken het belang van solidariteit en het opkomen voor elkaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws