ANGST ONDER SPORTSCHOLEN: 'Het is de vraag wie het gaan redden' Nieuws
Nieuws

ANGST ONDER SPORTSCHOLEN: 'Het is de vraag wie het gaan redden'

ANGST ONDER SPORTSCHOLEN: 'Het is de vraag wie het gaan redden'
ANGST ONDER SPORTSCHOLEN: 'Het is de vraag wie het gaan redden'

De angst onder de sportscholen om failliet te gaan is groot, wie gaan de coronacrisis doorstaan?

Met de verlenging van de coronamaatregelen die afgelopen dinsdag werden verlengt, groeit ook de angst onder de sportschoolhouders. Van vechtsporten tot fitness of andere gym's staan op non-actief.

Angst groeit om failliet te gaan

In een interview met Sportknowhow.nl onderstreept ook de Vechtsportautoriteit de noodzaak van hulp aan sportscholen. “Er heerst veel onzekerheid in de sector. Sommige scholen komen wel in aanmerking voor steun en andere niet," zegt Farid Gamei van de Vechtsportautoriteit.

"Wij adviseren hen over de mogelijkheden. Ook hebben we contact met de overheid, om te overleggen over de noodmaatregelen, zodat meer scholen in aanmerking komen voor steun. Maar de sector blijft bang voor wat komen gaat. Het is de vraag wie het op termijn gaan redden.”

Help ons

Op social media verschijnen naast petitie acties steeds vaker video's waar sportschoolhouders hun leden om hulp vragen, bijvoorbeeld om contributie te blijven betalen danwel om support T-shirts etc te kopen.

De angst voor de sportscholen die geen overheidssteun krijgen is gegrond, immers hoe moeten deze de crisis doorkomen zonder financiële steun of buffer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws