Home / Nieuws / Andy Ristie over kickboks comeback: ‘ONE Championship had ook interesse’

Andy Ristie over kickboks comeback: ‘ONE Championship had ook interesse’

Vandaag maakten wij bekend dat Andy Ristie zijn comeback gaat maken naar het kickboksen. Wij spraken met hem over deze stap en zijn toekomst plannen.

Het gebeurt vaker dat kickboksers die een geruime tijd uit de roulatie zijn hun comeback maken om zo nog een aantal jaar te kunnen vechten. Voor Ristie die een geweldig record achter de rug heeft en gezien kan worden als een van Nederlands beste kickboksers is dit niet anders.

De inmiddels 36-jarige Ristie vocht onder andere in het verleden voor GLORY Kickboxing en de K1 World Max waar hij grote successen behaalde. Nu gaat hij voor het Chinese Kunlun de ring in, waar hij een 5-jarig contract tekende.

Zelf aan tafel

“Ik ga de aankomende vijf jaar de ring in bij Kunlun, wellicht dat ik later ook voor een titel gevecht ga maar daar zijn wij nog over in onderhandeling,” zegt Ristie.

Overigens doet Ristie alle onderhandelingen zelf, wel wordt hij bijgestaan door een adviseur en advocaat. Dat hij zelf de onderhandelingen doet heeft er toe geleid dat hij met de grote bazen van Kunlun aan tafel kwam.

ONE Championship

“Kunlun heeft mij zelf benaderd, ook ONE Championship had interesse en ook daar waren gesprekken gaande. Echter was het aanbod van Kunlun beter. Men wilde mij heel snel een rematch met Giorgio Petrosyan laten doen, ik wilde echter eerst een aantal partijen vechten om warm te draaien om het ring gevoel weer terug te krijgen. “

LEES OOK: Andy Ristie maakt kickboks comeback

ONE wilde dat Ristie binnen één tot twee gevechten tegen Petrosyan zou gaan vechten, de twee ontmoette elkaar al eens eerder in 2013 tijdens GLORY 12 in New York. Een partij die Ristie won op knock-out.Trainen

Petrosyan geldt als een soort uithangbord voor ONE en is een van hun meest gevierde vechters, een snelle rematch in plaats van eerst Ristie een aantal keer te laten vechten, had in het voordeel van Petrosyan kunnen uitpakken. Om eerst Ristie te laten wennen aan ONE had het risico op wederom een winst tegen Petrosyan kunnen vergroten.

Over een eventueel trainingskamp zegt Risite; “wellicht dat ik in het buitenland ga trainen, ik ben nu veelal in Holendrecht te vinden waar ik met een aantal goeie jongens train. Ik wil mij goed voorbereiden op wat gaat komen bij Kunlun vechten harde knokkers. “

Toekomst

Ondertussen zal Ristie ook gaan werken aan het starten van een eigen sportschool. “Ik denk er aan ergens in het midden van het land een gym te starten. Ik kon dit al eerder doen maar de tijd is er nu rijp voor. De aankomende tijd zal ik ook wat seminars gaan geven. “

Goede vooruitzichten dus voor Ristie die ongetwijfeld bij Kunlun hoge ogen zal gaan gooien, wat betreft sponsoren is hij ook nog in gesprek. “Ik heb wat gesprekken lopen maar sponsoren zijn altijd welkom, “ sluit hij af.

Debuut

De kickboks fans staat een aantal spannende partijen te wachten bij Kunlun met Ristie in de ring. Zijn debuut zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten.

Update 14:45

Andy heeft de afgelopen jaren met ALLEEN toonaangevende management organisaties gesproken en onderhandeld. Zijn advocaat en adviseur hebben hem daarbij enorm gesteund. Metname het afgelopen jaar heeft hij met vertegenwoordigers van deze organisatie ALLEEN maar goede gesprekken gehad.

En met een IEDER waarmee is gesproken vooral ook veel kennis opgedaan. Er was wederzijds respect en ook vertrouwen op een mogelijke samenwerking. Met Kunlun Fight is het uiteindelijk gelukt om te komen tot een overeenstemming waarbij er een betere match was met zijn persoonlijke wensen.

Andy kijkt oprecht uit naar een vruchtbare samenwerking met Kunlun Fight die vooral zakelijk ethisch op wederzijds respect gestoeld zal zijn. Een MAN een Man, een Woord een Woord!

THE MACHINE IS BACK IN KICKBOXING TOWN !! !

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

Chinese boksreus beland in het ziekenhuis na slopende partij (video)

Zhilei Zhang was niet in staat om te winnen in de grootste fase van zijn ...

‘Ik eet je kinderen op’: Aartsrivaal open voor gevecht met Mike Tyson

Mike Tyson kan het nog wel eens heel druk krijgen de aankomende tijd. Na zijn ...

Legendarische topknokker Yodsanklai stopt ermee ‘geen puf meer’

Yodsanklai Fairtex, Muay Thai-legende kondigt zijn pensioen aan. De topvechter uit Thailand ging in 2017 al eens met pensioen, kwam terug. Maar lijkt nu definitief de bokshandschoenen aan de wilgen te hangen.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page