Amerikaanse UFC-vechter maakt Russische propagandafilm in Oost-Oekraïne
Home / Nieuws / Amerikaanse UFC-vechter maakt Russische propagandafilm in Oost-Oekraïne

Amerikaanse UFC-vechter maakt Russische propagandafilm in Oost-Oekraïne

Amerikaanse UFC-vechter Jeff Monson maakt Russische propagandafilm in Oost-Oekraïne

Jeff Monson de Amerikaanse voormalige UFC-vechter, is veranderd in een Russische politieke en oorlogspropagandist. De Amerikaan is zwaar pro-Russisch en spreek vaker in positieve zin over de oorlog in Oekraïne.

De voormalige UFC-titeluitdager onthulde tijdens een recent interview met Russische media dat hij bijna klaar is met zijn documentaire over de Donbas-regio in Oost-Oekraïne. Waarvan delen momenteel onder controle staan ​​van Russische separatistische groepen.

,,De film heet ‘Eight Years Before’. Hij zal eigenlijk aan het einde van de maand af zijn, zei Monson in een interview met RIA Novosti dat op Telegram werd geplaatst. ,,We zijn klaar met filmen, we doen de montage, het is bijna klaar, het is nog twee weken voordat het helemaal klaar is. Het hele doel van deze film is om mensen te laten zien dat de hele wereld de mensen van Donbass is vergeten.”

Pro Russisch

Monson die ook een Russisch paspoort heeft en in het land woont, was ook complimenteus over President Poetin. Die hij een man noemde die “van Rusland houdt en er alles aan doet om Rusland beter te maken, gebaseerd op zijn visie.”

,,Iedereen zei zes maanden geleden: ‘O, Rusland is zo erg, Rusland valt Oekraïne binnen.’ ‘Nee, Rusland kwam om de mensen van Donbass te redden. En mensen zeggen: ‘Waar is Donbass, waar is Donetsk?’ Niemand in de wereld, verwacht Rusland misschien, begreep wat er aan de hand was”, zei Monson (onderstaand een eerdere video die Monson uitbracht).

Monsons meest recente pro-Rusland project volgt op recente berichten dat de separatistische regio’s Donetsk en Luhansk in Donbas van plan zijn referenda te houden om zich bij Rusland aan te sluiten. De separatistische parlementen in de regio hebben al wetten aangenomen die dergelijke stemmingen mogelijk maken.

Bekijk ook

UFC'er Chimaev Russisch leger in? 'Paspoort afgepakt, kan land niet uit'

UFC’er Chimaev Russisch leger in? ‘Paspoort afgepakt, mag land niet uit’

Khamzat Chimaev zijn paspoort is in beslag genomen

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page