Amerikaanse UFC-vechter maakt Russische propagandafilm in Oost-Oekraïne Nieuws
Nieuws

Amerikaanse UFC-vechter maakt Russische propagandafilm in Oost-Oekraïne

Amerikaanse UFC-vechter maakt Russische propagandafilm in Oost-Oekraïne

Jeff Monson de Amerikaanse voormalige UFC-vechter, is veranderd in een Russische politieke en oorlogspropagandist. De Amerikaan is zwaar pro-Russisch en spreek vaker in positieve zin over de oorlog in Oekraïne.

De voormalige UFC-titeluitdager onthulde tijdens een recent interview met Russische media dat hij bijna klaar is met zijn documentaire over de Donbas-regio in Oost-Oekraïne. Waarvan delen momenteel onder controle staan ​​van Russische separatistische groepen.

,,De film heet 'Eight Years Before'. Hij zal eigenlijk aan het einde van de maand af zijn, zei Monson in een interview met RIA Novosti dat op Telegram werd geplaatst. ,,We zijn klaar met filmen, we doen de montage, het is bijna klaar, het is nog twee weken voordat het helemaal klaar is. Het hele doel van deze film is om mensen te laten zien dat de hele wereld de mensen van Donbass is vergeten.”

Pro Russisch

Monson die ook een Russisch paspoort heeft en in het land woont, was ook complimenteus over President Poetin. Die hij een man noemde die "van Rusland houdt en er alles aan doet om Rusland beter te maken, gebaseerd op zijn visie."

,,Iedereen zei zes maanden geleden: 'O, Rusland is zo erg, Rusland valt Oekraïne binnen.' 'Nee, Rusland kwam om de mensen van Donbass te redden. En mensen zeggen: 'Waar is Donbass, waar is Donetsk?' Niemand in de wereld, verwacht Rusland misschien, begreep wat er aan de hand was", zei Monson (onderstaand een eerdere video die Monson uitbracht).

Monsons meest recente pro-Rusland project volgt op recente berichten dat de separatistische regio's Donetsk en Luhansk in Donbas van plan zijn referenda te houden om zich bij Rusland aan te sluiten. De separatistische parlementen in de regio hebben al wetten aangenomen die dergelijke stemmingen mogelijk maken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws