Amanda Nunes verdedigt titel tegen Raquel Pennington op UFC 224 Nieuws
Nieuws

Amanda Nunes verdedigt titel tegen Raquel Pennington op UFC 224

Amanda Nunes verdedigt titel tegen Raquel Pennington op UFC 224

Amanda Nunes tegen Raquel Pennington zal het hoofdgevecht zijn van UFC 224 in Rio de Janeiro.

De tegenstander zal echter niet zijn wie de kampioen (tot 61kg) wilde. In afwachting van Cris Cyborg, zag ze de vedergewichtkampioen (tot 66 kg) in maart worden aangekondigd tegen Yana Kunitskaya voor UFC 222. Ultimate sloot vervolgens het hoofdevenement in Rio de Janeiro, UFC 224, en de Braziliaan zal Raquel Pennington onder ogen zien in zijn derde titelverdediging, volgens Combate.com die met bronnen binnen het bedrijf heeft gesproken. De vechters hebben een mondelinge overeenkomst voor de confrontatie op deze datum.

Amanda Nunes verdedigt titel tegen Raquel Pennington op UFC 224

Gewonnen Rousey en Valentina Shevchenko

De ultieme intentie van The Ultimate is dat Amanda en Cyborg de vedergewichtstitel op 7 juli zal winnen bij UFC 226, die de strijd tussen Stipe Miocic en Daniel Cormier al heeft bevestigd voor Zwaargewicht titel. De Leeuwin won in juli 2016 haar titel en versloeg kampioen Miesha Tate. Toen sloeg zij Ronda Rousey knock-out en won zij met een split decision van Valentina Shevchenko. Met een record van 15 overwinningen en vier verliezen, en in een win record van zes wedstrijden, zou Amanda Nunes vorig jaar op UFC 219 met Pennington geconfronteerd worden op de laatste kaart, maar een ongeluk met de Amerikaan maakte de strijd af.

Raquel Pennington, nr. 3 in de Welshe ranglijst, komt in een reeks van vier overwinningen in de divisie. Meesteres van een kartel met negen overwinningen en vijf nederlagen, de Amerikaan heeft echter niet gevochten sinds november 2016, toen ze Miesha Tate versloeg.

UFC 224 op 12 mei Rio de Janeiro EVENT CARD (tot nu toe):

Hoofdgevecht: Amanda Nunes versus Raquel Pennington
Lichtgewicht: David Ramos versus Nick Hein
Gewicht-middenvelder: Alberto Miná versus Ramazan Emeev
Zwaargewicht: Junior Albini versus Alexey Oleynik

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws