Home / Nieuws / Amanda Nunes verdedigt titel tegen Raquel Pennington op UFC 224

Amanda Nunes verdedigt titel tegen Raquel Pennington op UFC 224

Een van de beste vrouwelijke MMA vechters ter wereld zal haar titel verdedigen

Amanda Nunes zal de UFC-titel voor bantamgewicht van vrouwen op het spel zetten tegen Raquel Pennington op UFC 224 op 12 mei in Rio de Janeiro, Brazilië, Ariel Helwani van MMA Fighting bevestigde vrijdag via bronnen dichtbij de vechter de aanstaande titel verdediging. De website Combate was de eerste die het nieuws al eerder deze maand rapporteerde, maar nu blijkt de titel verdediging toch dichterbij te komen voor Nunes.

Nunes gaat terug naar haar roots

Dit wordt haar eerste titelverdediging in haar thuisland, Nunes is geboren in Brazilië, maar woont al jaren in Florida en UDC 224 vindt plaats in haar geboorteland. Het is nog onduidelijk of de partij tussen Amanda Nunes en Raquel Pennington de belangrijkste gebeurtenis van de pay-per-view-kaart zal zijn.

Winnende reeks van zes gevechten

Nunes (15-4) maakt deel uit van een winnende reeks van zes gevechten, meest recent versloeg zij Valentina Shevchenko via een split decision bij UFC 215 in september 2017. Zij won de titel door Miesha Tate in 2016 bij UFC 200 via submissie te verslaan. Nunes, 29, is ook degene die een knock-out van 48 seconden uitvoerde op Ronda Rousey bij UFC 207 in december 2016.

Pennington is hersteld van een zware been blessure

Pennington (9-5) won vier opeenvolgende partijen in de kooi, waaronder meest recent een unanieme beslissing op Tate bij UFC 205 in november 2016. Pennington heeft een record van 6-2 in de UFC. Pennington, 29, komt terug van eem beenblessure die ze opliep tijdens een jachtongeval, als dit niet was gebeurt hadden beide dames vorig jaar al tegenover elkaar gestaan in de kooi.

Bekijk ook

MMA-Vechter Emelianenko zweert gewichtheffer te ‘breken’

Mixed martial arts-vechter Alexander Emelianenko kondigde recent getekend te hebben voor een gevecht met Mikhail Koklyaev.

Samenwerking ONE Championship en All Elite Wrestling (gerucht)

Sinds enige tijd heeft vechtsport organisatie ONE Championship een eigen E-Sports tak ONE Esports.

D-DAY: UFC-legendes in oorlogsfilm (video trailer)

De nieuwste oorlogsfilm 'D-Day' bevat twee bekende MMA-vechters.