Alternatieve stoot technieken in een gevecht Nieuws
Nieuws

Alternatieve stoot technieken in een gevecht

Alternatieve stoot technieken in een gevecht

Alternatieve stoot technieken gebruiken

In deze korte instructie video tutorial legt Arnaud van de Veere uit hoe effectief alternatieve stoot technieken kunnen zijn in een gevecht.

Spinning back fist techniek

De spinbackfist is een zeer krachtige, maar lastige stoot. Het wordt het beste ingezet na het missen met een stoot of een trap: draai en volg op met de spinbackfist. Het heet een "backfist" omdat je contact maakt met de achterkant van je hand, maar je kan ook met de zijkant van je vuist raken dat wordt een bol punch of bol stoot genoemd.

Spinning Back Fist, hoe zet je een spinnig back fis in:

Stap 1: De stoot kan op zichzelf worden uitgevoerd, maar het is beter om het in te leiden nadat het volgt op een ingeleide hoek of lead roundhouse kick (achterwaartse trap).
Stap 2: Draai en kijk over je schouder. Na het missen met een stoot of schop, blijf doorgaan met je draai, en kijk over je schouder naar je doel.
Stap 3: Laat de stoot los. Zwaai de arm uit, waarbij u contact maakt met de achterkant van uw hand of op de bodem van uw vuist. Zorg ervoor dat je tegenovergestelde hand je gezicht beschermd.

Deze hele beweging moet continu zijn - een vloeiende beweging. Het lijkt erg op de bewegingen van een spinning back kick (achterwaartse trap).

Risico's

Er zitten wat risico's aan het correct uitvoeren van deze techniek, nodeloos te zeggen dat je een korte periode kwetsbaar bent voor en tegen aanval van je tegenstander, namelijk tijdens het draai moment. Let wel als je de juiste inleiden technieken gebruikt zoals stoten en trappen ziet de tegenstander hem niet aankomen. De techniek kan je tegenstander flink uit balans brengen waar door je kunt door pakkken door het volgen met een uppercut of een zijwaartse hoek naar het lichaam.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws