Alistair Overeem zegt: Fedor Emelianenko is niet de beste zwaargewicht ooit Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem zegt: Fedor Emelianenko is niet de beste zwaargewicht ooit

Alistair Overeem zegt: Fedor Emelianenko is niet de beste zwaargewicht ooit

Fedor Emelianenko is niet de grootste zwaargewicht ooit, hij vocht tegen watjes en weigerde met mij te vechten!

Een van de grootste vragen die door de vechtsport geschiedenis heen gesteld wordt, is hoe lang men het vol kan houden? De aard van het vechtspel, trap en stoot trauma naar het hoofd, betekent dat het beter geschikt is voor jonge mannen, maar de realiteit is dat verouderende veteranen en legendes van de sport vaak moeilijk los kunnen laten, vaak in hun nadeel. Meest recent hebben deze vragen over wanneer je zou moeten stoppen, betrekking op twee van MMA's grootheden: B.j. Penn en Fedor Emelianenko.

Alistair Overeem zegt: Fedor Emelianenko is niet de beste zwaargewicht ooit

Schandelijke nederlagen

Twee weekenden geleden leden zowel Penn en Emelianenko schandelijke nederlagen, respectievelijk tegen Dennis Siver en Matt Mitrione. Maar terwijl Penn bij besluit verloor, werd Emelianenko binnen 90 seconden uitgeschakeld. Met twee verdoemende optredens op rij voor de voormalige zwaargewicht Kingpin Pride, roepen velen Emelianenko op om zijn handschoenen voor goed op te hangen.

Onder degenen die denken dat het tijd kan zijn voor Emelianenko om met pensioen te gaan, is de voormalige Strikeforce zwaargewicht kampioen Alistair Overeem. Overeem heeft onlangs tegen FightHub TV gezegd dat Emelianenko pensioen moet overwegen omdat hij zelfs met zijn team er over heeft gesproken over wanneer de juiste tijd om te vertrekken zou zijn en hij de afgelopen jaren veel beter heeft gevochten dan Emelianenko.

Stel je zelf de vraag waarom je met pensioen zou moeten gaan

"Ik ben een fan van [Fedor]. Ik hou van hem als persoon, maar ik heb gesprekken met mijn medewerkers en mijn team en mijn coaches over wanneer het een goede tijd is voor mij om de handschoenen op te hangen. Wanneer begint je prestatie uw nalatenschap je carrière te verminderen? Alle legitieme vragen waarvan ik denk dat het ook voor hem geldt. Hij zou die gesprekken moeten hebben.

"Als je goed in je gevechten zit, hoef je dat niet te hebben. Maar als je slecht in je gevechten zit, denk ik dat je dat gesprek moet hebben. Wanneer je een aantal opeenvolgende verliezen opdoet, moet je met jezelf de gesprekken beginnen en met de mensen om je heen. '

Uitstekende carrière

Overeem is op dit moment de derde geplaatste als zwaargewicht in de UFC en heeft de afgelopen jaren van zijn carrière uitstekend gevochten, en de enige nederlaag is een titel gevecht verlies tegen Stipe Miocic. Sindsdien is hij teruggekomen met een knock-out tegen de als zesde gerangschikte Mark Hunt. Met Emelianenko die niet in staat is om op een gelijkaardig niveau te concurreren, zegt Overeem dat hij zijn nalatenschap verzwakt door zich vast te houden aan het verleden en dat hij hoopt dat Fedor nu van de mogelijkheid gebruik maakt om weg te lopen.

'Ik ken hem maar ik ken hem niet zo goed. Ik weet niet of de mensen om hem heen met hem zijn. Ik weet niet of geld een factor is, als geld een motivator is, omdat Fedor natuurlijk goed geld maakt als hij vecht. Je weet het niet. Er zijn meerdere factoren aan de gang, maar ik hoop dat hij zijn erfenis niet nog meer vernietigt'.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws