Home / Nieuws / Alistair Overeem over Badr Hari: ‘Een van mijn grootste rivalen’

Alistair Overeem over Badr Hari: ‘Een van mijn grootste rivalen’

Hij is een van Nederlands topvechters in zowel MMA als Kickboksen, Alistair Overeem.

Overeem de voormalige Strikeforce zwaargewicht kampioen en K-1 Grand Prix wereldkampioen is ​​een van de weinige vechters die ooit tegelijkertijd titels in zowel kickboksen als MMA behaalde. Over zijn tegenstanders vertelde Overeem tijden de podcast “Grange TV”, dat Badr Hari een van zijn grootste rivalen in het kickboksen was.

Overeem vocht twee keer tegen Badr. Hij sloeg hem knock-out in de eerste ronde in 2008 op het Dynamite toernooi, een jaarlijks kickboks en MMA-evenement gehouden door K-1 en DREAM. De tweede keer, een jaar later in de halve finale van de K-1 WGP, nam Hari wraak en versloeg Overeem in de eerste ronde.

Een tegenstander van formaat

“Ik zou zeggen dat Badr Hari een echte rivaal was in K-1. Toen ik hem versloeg was dat mijn ticket naar de K-1. Echter was de rematch later best spannend, wij kwamen in de finale terecht. Daarvoor had Badr zijn tegenstander snel ingemaakt. Toen moest ik nog steeds mijn eerste gevecht doen. Maar ik wist dat ik in mijn tweede tegen een ‘nieuwe Badr’ zou vechten,”zei Overeem.

“Ik versloeg mijn tegenstander, Ewerton Teixeira, in minder dan een minuut, dus ik versloeg hem sneller dan Badr zijn tegenstander versloeg. En toen verloor ik van Badr in ik weet het niet, het was de eerste ronde of zoiets. Ik herinner me dat het over de hele wereld werd bekeken. ” Niet alleen Badr maar ook Fabrico Werdum staat nog vers in het geheugen.

UFC

Overeem vocht drie keer tegen Werdum. De eerste keer was in 2006, in de PRIDE zwaargewicht grand prix openingsronde, waar Werdum, Overeem op de grond versloeg. De tweede keer was tijdens de Strikeforce Grand Prix kwartfinale in 2011, waar Overeem, Werdum versloeg. Ten slotte won Overeem ook nog van Werdum tijdens UFC 213.

Bekijk ook

BREAKING: UFC kampioen Jon Jones doet afstand van titel

Jon Jones zegt dat hij de UFC Light Heavyweight-titel vacant stelt. Ook pleit hij voor ...

Jairzinho Rozenstruik einde zomer weer in actie bij de UFC

De Surinaamse UFC vechter Jairzinho Rozenstruik verwacht augustus of september weer in actie te komen. ...

🎥 | Bekende YouTube bokser rooft mee tijdens plunderingen

Jake Paul, de Amerikaanse Youtuber en bokser, was in een winkelcentrum dat zaterdagavond werd geplunderd. ...