Alistair Overeem en Fabricio Werdum tegenover elkaar in de UFC213 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Alistair Overeem en Fabricio Werdum tegenover elkaar in de UFC213

Alistair Overeem en Fabricio Werdum tegenover elkaar in de UFC213

Een zwaargewicht gevecht tussen de voormalige kampioen Fabricio Werdum en de recente titel uitdager Alistair Overeem is bevestigd voor UFC 213.

Zal Overeem in Las Vegas overheersen

UFC 213 vindt plaats op 8 juli in de T-Mobile Arena in Las Vegas, de officiële locatie in Sin City.

De boeking markeert de derde koppeling van Werdum (21-6-1 MMA, 9-3 UFC) en Overeem (42-15 MMA, 7-4 UFC), die twee vorige wedstrijden gesplitst hebben. De twee eerst ontmoetten in 2006 onder de nu-ontbonden PRIDE organisatie, met Werdum die won in de eerste ronde. Ze hebben vijf jaar later een rematch gevochten onder de inmiddels ter ziele gegane Strikeforce organisatie en Overeem won met een unaniem besluit in een lusteloos gevecht.

Rematch geannuleerd

Werdum neemt de handschoen op na een rematch met ex-champ Cain Velasquez deze werd afgelopen december UFC 207 geannuleerd toen Velasquez niet medisch werd goedgekeurd. Werdum aanvaardde een vervangende wedstrijd tegen ex-champ Junior Dos Santos, maar de promotie stond op zijn financiele voorwaarden. Hij lobbyde voor een titel gevecht, maar de UFC gaf vervolgens Dos Santos de kans tegen de kampioen Stipe Miocic.

Overeem die Werdum in de weg staat, die onlangs in de winst molen terugkwam na een kans op de titel. Een knock-out van Mark Hunt eerder deze maand bij UFC 209 legde ‘The Reem’ op betere voet nadat Miocic hem in de eerste ronde op de UFC 203 knockout had geslagen. Sterker nog, dit deed hij na het overwinnen van een voedselvergiftiging dat verschillende infusie zakken benodigde om beter te worden.

Beide Overeem en Werdum willen nog een kans op de titel, en ze zullen elkaar opnieuw moeten bevechten om het te krijgen.

Overeem in topconditie

Vechtsport online trainde op 29 april jl. mee op het MMA seminar gegeven door Alistair Overeem in Noordwijk en georganiseerd door Bari Gym. Daar hebben wij persoonlijk kunnen ervaren wat een topvechter Alistair is. Aan de technieken te zien die hij overbracht op de deelnemers aan het seminar zal het met zijn gevecht tegen Fabricio Werdum wel goed zitten.

Bekijk ook

Dikke middelvinger! UFC’er Woodley zet Jake Paul Tattoo

De tattoo is onderdeel van een weddenschap

Bruut ‘KO’ gemepte bokser geeft teken van leven! ‘Ik kom terug’

Er werd even gevreesd voor het welzijn van de bokser

Zwaar ‘KO!’ NL-Karateka MEPT rivaal bruut naar de mat (video)

Davy Brand maakte korte metten met zijn tegenstander Carlos Escribano

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page