Alexander Volkov geeft de UFC wat het nodig heeft! Weg met de oude vechters! Nieuws
Nieuws

Alexander Volkov geeft de UFC wat het nodig heeft! Weg met de oude vechters!

Alexander Volkov geeft de UFC wat het nodig heeft! Weg met de oude vechters!

Alexander Volkov's overwinning geeft de UFC iets wat hij nodig heeft, een nieuwe, jonge zwaargewicht vechter!

Alexander Volkov geeft de UFC wat het nodig heeft! Weg met de oude vechters!

Alexander Volkov werd door een knie geraakt en zijn ogen leken constant het doelwit van een aanval, resulterende met een gruwelijke snee onder zijn oog, op de en op een of andere manier leek het hem alleen gevaarlijker te maken. Hoe meer Stefan Struve hem heeft geprobeerd te raken, met technieken aan beide kanten van de regels, hoe meer de overwinning richting de jonge Rus leek te gaan.

Het volgende wisten we, Volkov (29-6 MMA, 3-0 UFC) knalde Struve tegen de wand van de ring en stootte tot Struve (28-9 MMA, 12-7 UFC) het internationale handsignaal uitvoerde voor "ik zou graag willen stoppen, en naar huis gaan", toen we wist men dat de UFC Fight Night 115 headliner zijn hevige einde had bereikt.

Als er al twijfels waren over Volkov's taaiheid, verdwenen ze samen met alle teleurgestelde Nederlandse fans die zaterdagavond in Ahoy Rotterdam in Nederland waren komen kijken. Wat er voor in de plaats kwam, is iets wat de UFC zwaar nodig heeft, een nieuwe potentiële zwaargewicht mededinger.

Verouderende zwaargewichtklasse

In het kort, de UFC heeft een verouderende zwaargewichtklasse, waar er slechts twee vechters onder de 30 in de top 10 van de UFC zijn. Een van hen is Volkov. De andere is de zeer lange man (Struve) die hij net heeft ingemaakt.

De overwinning maakt het drie op rij voor de grote Rus, en hij is nog twee maanden verwijderd van zijn eenjarige verjaardag bij de UFC. Dit is meestal het punt waar we jonge zwaargewichten serieus beginnen te nemen. Als je goed naar ze kijkt, knalt de adrenaline uit hen om een ​​tegenstander te verslaan zeker een die zijn sporen al verdiend heeft.

Niet dat Volkov te veel doet om ons mee te nemen in zijn snelle stijging tot prominentie. Na de grootste overwinning van zijn carrière tot nu toe, stelde hij zijn reactie uit op de vraag wie zijn volgende tegenstander zal zijn. Backstage, bracht hij liever meer tijd door om te pleiten een UFC-evenement in Rusland, dan hij een specifieke toekomst voor zichzelf ziet.

Een onbekende in de lichtgewicht klasse

Op dit moment heeft de 28-jarige Volkov een voordeel dat de meeste UFC-zwaargewichten niet de tijd mee hebben, verouderen en er niet jonger op worden. Als hij een lichtgewicht zou zijn, was hij gewoon een meer gezichtsloos talent. Aan de andere kant van het spectrum is hij een zeldzame aanwinst voor het de MMA in het algemeen.

Hoe ver hij precies kan komen valt nog te bezien. Het is een ding om Struve te verslaan, maar hoe hoger binnen de zwaargewicht gelederen des te serieuzer beginnen te tegenstanders te worden. Sommige van die mannen in de buurt van de top kunnen oud zijn, maar ze zijn ook gevaarlijk door hun ervarenheid.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws