'Adrenaline bom!' Illegale gevechten populair in Nederland Nieuws
Nieuws

'Adrenaline bom!' Illegale gevechten populair in Nederland

'Adrenaline bom!' Illegale gevechten populair in Nederland

Illegale gevechten beter bekend als 'Hoodfights' blijken nog steeds razend populair in ons land. De organisaties die in de schaduw opereren houden regelmatig straatgevechten welke nog steeds publiek aantrekken.

De beelden die tijdens de eerste coronapandemie massaal in illegale boks en kickbokswedstrijden te zien waren staan velen nog bij. Tegenstanders bekritiseren de niet gesanctioneerde gevechten, echter lijken deze niet meer weg te denken.

Veel kritiek

De gevestigde vechtsportwereld vervloekt de gevechten, en de Vechtsportautoriteit uitte ook haar ongezouten kritiek. Toch trekken de vechters en organisatoren zich daar weinig van aan. Recente beelden tonnen aan dat er nog steeds geknokt wordt.

,,We doen er niemand kwaad mee, sterker nog het is een uitlaad klep en liever zo met elkaar op de vuist dan extreem geweld op straat", zegt een van de organisatoren van straatgevechten die liever anoniem blijft. ,,We letten echt wel op dat het niet fout gaat."

Dat het vechten op straat of een andere openbare locatie niet zonder gevaar is blijkt uit de landen om ons heen. Zware knock-outs en ernstige verwondingen zijn vaak het gevolg, alhoewel er in ons land nog geen ernstige gevallen bekend zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws