Aanslag op pedofiel! Brief vechtbaas aan rechtbank openbaar gemaakt Nieuws
Nieuws

Aanslag op pedofiel! Brief vechtbaas aan rechtbank openbaar gemaakt

Aanslag op pedofiel! Brief vechtbaas aan rechtbank openbaar gemaakt

Dana White UFC-vechtbaas die ter ondersteuning van Cain Velasquez een brief schreef aan de Amerikaanse rechtbank, noemt de vechter een modelvoorbeeld. Velasquez schoot op een pedofiel die zijn minderjarige zoontje zou hebben misbruikt.

In de nasleep van de aanklacht wegens poging tot moord tegen Velasquez schreef White een brief als getuigenis naar de rechters. White deed dit slechts vier dagen na de arrestatie van de vechter om zijn steun aan Velasquez te geven. De voormalige UFC-kampioen zwaargewicht was gearresteerd en beschuldigd van poging tot moord op 28 februari in Californië.

In een brief van 4 maart deed de UFC-president een beroep op een rechter van het Santa Clara County Superior Court met het verzoek om het karakter van Velasquez in overweging te nemen. Hij noemde hem "een modelvoorbeeld van hoe een professionele atleet zichzelf zou moeten gedragen". White wees ook op het feit dat Velasquez nooit eerder was opgepakt.

Je kunt de volledige brief van White hieronder lezen:

"4 maart 2022, aan de geachte rechter van het Santa Clara Superior Court,

Ik schrijf deze referentie met volledige kennis van de huidige beschuldigingen van Cain Velasquez van poging tot moord en mishandeling. Ik was stomverbaasd toen ik hoorde van deze aanklachten tegen hem, omdat ze totaal niet passen bij de man waarvan ik met trots kon zeggen dat hij tweevoudig UFC-zwaargewicht kampioen was", schrijft White.

,,Ik ken de heer Velasquez al meer dan 15 jaar en tijdens zijn tijd als actieve atleet bij UFC vertegenwoordigde hij ons bedrijf met waardigheid en behandelde hij anderen altijd met respect. Hij was een modelvoorbeeld van hoe een professionele atleet zich zou moeten gedragen en projecteerde een positief beeld op de fanbase van UFC. "

,,De heer Velasquez was uiterst professioneel en deed zijn uiterste best om contact te maken met onze fans en de sport van mixed martial arts te promoten, niet alleen als een entertainment product, maar ook als een discipline voor het opbouwen van karakters."

,,Als Mexicaans-Amerikaan was de heer Velasquez trots op zijn afkomst en liet hij nooit een kans voorbijgaan om namens ons bedrijf Mexico te bezoeken en zijn dankbaarheid te tonen
aan de Mexicaanse fans voor hun steun."

,,Mensen die hem kennen, beschrijven hem het best als een nederige, zachtaardige man die zeer toegewijd was aan zijn familie, waaronder zijn vrouw en zijn twee kinderen. Als hij de kans krijgt, weet ik zeker dat meneer Velasquez niets liever zou willen dan terugkeren naar zijn familie en een positieve impact blijven hebben op zijn gemeenschap."

,,Ik vraag u oprecht om hiermee rekening te houden bij het beoordelen van de volgende stappen in dit proces met betrekking tot de heer Velasquez. Als u wilt dat ik een van de bovenstaande punten bevestig, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen."

Dana White
UFC-voorzitter

Meer briefschrijvers

Naast White schreven andere MMA-grootheden in maart brieven aan de rechter. Waaronder Bellator-president Scott Coker; huidige UFC-kampioen Kamaru Usman, voormalige UFC-kampioenen Daniel Cormier, Henry Cejudo, Brandon Moreno en Fabricio Werdum; Bellator zwaargewicht kampioen Ryan Bader; en meer.

Op 28 februari achtervolgde en beschoot Velasquez naar verluidt een pickup met Harry Goularte, een man die beschuldigd werd van het aanranden van de 4-jarige zoon van Velasquez. Goularte's moeder en zijn stiefvader zaten ook in het voertuig. Waarbij hij Paul Bender in de arm sloeg.

Velasquez, 40, riskeert 20 jaar en tot levenslang als hij wordt veroordeeld voor poging tot moord. Hij riskeert extra straf als hij wordt veroordeeld voor andere wapen gerelateerde aanklachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws