53 Jaar Oude MMA Vechter verslaat een 21-jarige man - Vechtsport Info
Home / Columns / 53 Jaar Oude MMA Vechter verslaat een 21-jarige man

53 Jaar Oude MMA Vechter verslaat een 21-jarige man

53 Jaar Oude MMA Vechter neemt het op tegen een 21-jarige

Mixed martial arts is een sport vol met vreemde ervaringen, onorthodoxe gebeurtenissen en soms gewoon vreemde gevechten. Het kan voor verrassingen zorgen, en vaak onderschat men de deelnemers. Sommige zijn dik, de andere dun, zwaar gespierd of lijken soms geheel ongetraind. Maar wat kan men zich vergissen zo ook een 21 jarige die dacht een 53 jaar oude man te kloppen.

Nooit te oud om te vechten

In de onderstaande video, werd een man  geconfronteerd met een tegenstander de helft van zijn leeftijd, je zou zeggen aan het uiterlijk van de man dat de jongeling die er getraind uitziet hem wel even een lesje zal leren? Maar niets is minder waar.

De oudere heer, de 53-jarige Tim Karaker, hoorde pas één uur van tevoren dat hij moest aantreden tegen de jongeman. Maar tegen het einde van de wedstrijd, werd het duidelijk dat dit gevecht een verrassende wending zou gaan krijgen en werd het gevecht van de avond, die voor velen niet meer stuk kon.

UFC erkenning

Het gevecht vond plaats in aanwezigheid van UFC Hall-of-Fame lid Stephan Bonnar die het gevecht op video registreerde zodat iedereen het kan zien. Hij benaderde Tim Karaker kort na de wedstrijd en feliciteerde hem met zijn overwinning.

De video beweert ook dat de man zijn tegenstander, zijn “onwettige zoon zou zijn”? In ieder geval, de wedstrijd was een spannende mix van leeftijd tegen oude bravoure zodat zelfs Stephan Bonnar overstuur raakte van vreugde.

 

Zo zie je maar dat men nooit te oud is om in de ring te stappen, laat staan een gevecht aan te gaan met een jonger persoon. Wellicht dat ervaring dan toch leeftijd verslaat, een feit is wel dat de oudere heer in zijn jonge dagen veel straat gevechten had geleverd. En dat is ook te zien in zijn staande gevecht houding en zijn stoten. Maar goed, het enige wat telt in MMA is winnen.

Bekijk ook

Nieuwe datum Badr vs Wrzosek, Glory keert terug naar Gelredome

Gisteren ontstond er enige commotie toen bleek dat het Glory 78 evenement van 17 juli werd verplaatst.

Glory’s Luis Tavares: ‘Ik vecht liever in een vol stadion’

Luis Tavares stond gepland te vechten tegen Sergej Maslobojev tijdens Glory 78 op 17 juli.

ONE Championship slaat kickboks evenement in Amsterdam over?

Op 10 Juli zou in Amsterdam in de Sporthallen Zuid het eerste ONE Championship kickboks evenement plaatsvinden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page