50 Jarige slechtziende judoka Felix wil naar de Paralympische Spelen Nieuws
Nieuws

50 Jarige slechtziende judoka Felix wil naar de Paralympische Spelen

50 Jarige slechtziende judoka Felix wil naar de Paralympische Spelen

Hij ziet maar voor 20% procent is vijftig jaar en wil naar de Paralympische Spelen!

Felix Smart Abbey is een volhouder op zijn vijftigste jaar wil hij naar de Paralympische Spelen, dat is niet heel bijzonden zou je denken, maar hij is heel goed in zijn sport, ook niet bijzonder want dat zijn er meer, maar hij ziet nog maar voor 20%. Hij startte pas met judo toen hij dertig werd, is in het bezit van de 3e kyu op zijn bruine band, dat is net een stap voor de zwarte band, deed mee aan toernooien en gaf judoles aan kinderen.

Op zijn 42e werd hij blind maar besloot niet bij de pakken neer te zetten

Hij werd op zijn 42e blind maar besloot dit hem niet te laten tegenhouden gewoon van het leven te genieten en er vol aan deel te nemen. Binnen acht jaar ging zijn zicht drastisch achteruit tot 80% van zijn zicht. In 2015 begon hij met een revalidatie traject, deze was speciaal voor blinden en slechtzienden op ’t Loo Erf.

Talent blijft niet onopgemerkt

Trainer Marco Borst ontdekte Felix zijn achtergrond op een willekeurige training |(dit was tijdens een weerbaarheidstraining). En hij sprak met Felix over zijn droom en haalde de judoka over zijn stoutste droom, waar hij zelf eigenlijk niet meer over durfde te dromen om deze te kunnen laten uitkomen: de Paralympische Spelen.

In Tokio in 2020 worden de Paralympische spelen gehouden, en Felix wil daar heen, daarvoor moet hij onder meer hard blijven trainen Maar ook kwalificatietoernooien in het buitenland doorlopen judoën (waaronder deze maand in Finland). Ook is fysiotherapie een groot onderdel van dit proces om goed te kunnen blijven functioneren.

Hulp door middel van donaties

Dat Felix zijn droom na wil jagen is in zijn geval extra speciaal, echter is er ook geld voor nodig. Dus wordt er via een donatie actie aandacht aan hem besteed om zijn droom te kunnen laten uitkomen. Om hem te steunen kun je doneren en daar krijg je ook iets voor terug. In ruil voor donaties kun met je bedrijf of als privé personen (wel in groepsverband), een judoclinic of weerbaarheidstraining van hem en zijn trainer Marco aanvragen via smartdeblindejudoka@gmail.com. Steun Felix op zijn reis naar de Paralympische Spelen meer info vindt je op https://www.doneeractie.nl/blind-bejaard-naar-de-spelen-mijn-aparte-droom/-15436

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws