Home / Nieuws / 2020 RAMP VOOR DE VECHTSPORT: ‘Het komt niet meer goed’

2020 RAMP VOOR DE VECHTSPORT: ‘Het komt niet meer goed’

2020 RAMP VOOR DE VECHTSPORT: 'Het komt niet meer goed'

De coronavirus pandemie gooit flink roet in het eten in de sportwereld.

Maandag maakte de regering bekend dat de coronavirus maatregelen uitgebreid worden tot 1 juni. dit heeft grote gevolgen voor de vechtsporters, sportscholen en organisatoren van events. Met de uitsluiting tot 1 juni, die ook nog eens uitgebreid kan worden als de situatie niet is opgelost, is in feite het eerst halfjaar van 2020 voorbij.

Wat de sportscholen betreft heerst er angst dat een groot aantal zullen omvallen die niet genoeg reserves hebben om deze crisis te doorstaan. Voor de organisatoren van kickboks, boks en MMA events is het ook een grote financiële ramp, hoe deze te boven komen is haast een onmogelijke zaak.

Dit komt niet goed

“We kunnen 2020 gerust afschrijven wat betreft de events, ook gaat dit mij en andere organisatoren heel veel geld kosten, als wij dit overleven is het een godswonder, ” zegt een promotor van kickboks events die liever anoniem blijft. De extra maatregelen lijken ingegeven doordat de mensen afgelopen dagen gewoon massaal de straat opgingen tegen alle adviezen in.

“Die gasten hebben het voor ons allen verkloot, wie gaat er nou buiten met een grote groep mensen trainen, of op pad met het gezin, echt dom. ” Mochten de maatregelen na 1 juni worden opgeheven is het niet zo dat de events zomaar door zullen gaan. “Schuiven wordt moeilijk, hoe gaan we dat fixen, we worden gewoon in korte tijd terug de middeleeuwen in gegooid. “

Bekijk ook

ONE Championship kampioen is racisme spuugzat

Martin Nguyen een van One Championship’s kampioenen is boos over racistische aanvallen op Aziaten in ...

CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld

MMA-vechters, boksers en kickboksers kunnen in de Verenigde Staten een aanvraag indienen voor financieel steun ...

🎥 | ONE FC KAMPIOEN REGIAN EERSEL: ‘Ik had coronavirus symptomen’

Tijdens de inmiddels wekelijkse EPIC/MMA Podcast vertelde ONE Champion wereldkampioen dat hij alle symptomen van ...