1e UFC-titelverdediging Ngannou gepland voor Augustus Nieuws
Nieuws

1e UFC-titelverdediging Ngannou gepland voor Augustus

1e UFC-titelverdediging Ngannou gepland voor Augustus

Francis Ngannou zal in augustus voor het eerst zijn UFC-zwaargewicht titel verdedigen. Zijn beoogde uitdager is niemand minder dan de gevaarlijke Derrick Lewis. Ngannou schakelde Stipe Miocic tijdens UFC 260, om zich tot kampioen te kronen.

Nadat Ngannou, Stipe Miocic had uitgeschakeld, was het plan dat hij tegenover Jon Jones zou komen te staan. Echter verklaarde Jones dat de stap van lichtzwak naar zwaargewicht een heftigere was dan hij zelf had ingedacht. Jones zegt dan ook in 2021 niet meer in actie te zullen komen.

Grote favoriet

Dit maakt de weg vrij voor Lewis mede doordat Dana White, de grote baas van de UFC niet tot een akkoord met Jones kon komen. ,,Voor wat het waard is", zegt White tegen Kevin Lole. ,,Maar Derrick Lewis zal de volgende keer tegen Francis Ngannou vechten, en dat zal in Houston zijn, WAARSCHIJNLIJK in augustus."

Als het gevecht in Houston plaatsvindt, zou het voor een volle zaal zijn zoals UFC 262. Het lijdt geen twijfel dat het publiek ook achter Lewis zou staan, ook al is Ngannou een favoriet bij fans. Mede vanwege het feit dat hij in Houston woont en traint en een enorm applaus kreeg toen hij bij UFC 262 was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws