19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg - Vechtsport Info
Home / Nieuws / 19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

Foto Facebook

Tijdens de in december in Venetië gehouden Karate Youth League van de WKF, gooide Idar Wederfoort hoge ogen.

Uitkomend voor de Karateschool van oud bondscoach senioren en Europees kampioen Anthony Boelbaai, liet hij daar een geweldige indruk achter. Wederfoort is leerling van de voormalig wereldkampioen en vice voorzitter van de WKF, tevens president van de PKF Sensei William Millerson.

Sinds een half jaar is Wederfoort woonachtig in Nederland, hij maakte met zijn Nederlandse titel en selectie voor het aankomend EK in de klasse -67 kilo een uitstekende start.

Aantal kampioenschappen

Ook in de Cariben heeft Wedervoort die oorspronkelijk uit Curacao komt, al de nodige titels op zak zo is hij 4x Caribisch kampioen en 3e op de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen geworden.

Hij hoopt zich te gaan scharen in het rijtje van gerespecteerde Karateka’s zoals zijn oom Anthony Boelbaai, Timothy Petersen, Rene Smaal en huidig bondscoach Geoffrey Berendsen, die Nederland de afgelopen decennia op de internationale Karatekaart hebben gezet

De wereldtop

Op het aankomend EK te Guadalajara Spanje wil hij zich gaan meten met de wereldtop en zijn jeugddroom waarmaken om Europees en Wereldkampioen te worden. Naast zijn karate carrière hoopt Wedervoort snel te starten met de hogere politieopleiding.

Bekijk ook

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.

Hey Swa: Najib Amhali daagt Jandino uit voor een gevecht in de ring

Najib Amhali lijkt collega komiek Jandino Asporaat uitgedaagd te hebben voor een gevecht. In een ...