19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg Nieuws
Nieuws

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg
19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

Tijdens de in december in Venetië gehouden Karate Youth League van de WKF, gooide Idar Wederfoort hoge ogen.

Uitkomend voor de Karateschool van oud bondscoach senioren en Europees kampioen Anthony Boelbaai, liet hij daar een geweldige indruk achter. Wederfoort is leerling van de voormalig wereldkampioen en vice voorzitter van de WKF, tevens president van de PKF Sensei William Millerson.

Sinds een half jaar is Wederfoort woonachtig in Nederland, hij maakte met zijn Nederlandse titel en selectie voor het aankomend EK in de klasse -67 kilo een uitstekende start.

Aantal kampioenschappen

Ook in de Cariben heeft Wedervoort die oorspronkelijk uit Curacao komt, al de nodige titels op zak zo is hij 4x Caribisch kampioen en 3e op de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen geworden.

Hij hoopt zich te gaan scharen in het rijtje van gerespecteerde Karateka’s zoals zijn oom Anthony Boelbaai, Timothy Petersen, Rene Smaal en huidig bondscoach Geoffrey Berendsen, die Nederland de afgelopen decennia op de internationale Karatekaart hebben gezet

De wereldtop

Op het aankomend EK te Guadalajara Spanje wil hij zich gaan meten met de wereldtop en zijn jeugddroom waarmaken om Europees en Wereldkampioen te worden. Naast zijn karate carrière hoopt Wedervoort snel te starten met de hogere politieopleiding.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws