12-jarig MMA-meisje tegen vecht twee volwassenen - Vechtsport Info
Home / Columns / 12-jarig MMA-meisje tegen vecht twee volwassenen

12-jarig MMA-meisje tegen vecht twee volwassenen

12-jarig MMA-meisje vecht tegen twee volwassenen, en leert ze een lesje…12-jarig MMA-meisje vecht tegen twee volwassenen, en leert ze een lesje...

Wat zou er gebeuren als je een 12-jarige die MMA traint in de ring zet tegen twee volwassen volwassenen zonder ervaring in vechten?

De 12-jarige hier is Teyah Gutierrez, die uit de UFC-sportschool in Torrance, Californië traint onder toezicht van Senior Director of Mixed Martial Arts, voormalige WEC-kampioen ‘Razor’ Rob McCullough.

Op de sportschool heeft Gutierrez gewerkt aan alle aspecten van MMA, van Muay Thai en boksen naar Jiu-Jitsu, Judo en worstelen sinds ze negen jaar oud was. Dat gezegd hebbende, hoewel ze al gevochten heeft tegen een paar jaar oudere kinderen, heeft Gutierrez nooit voor een video opgetreden tegen een volwassene.

Wel eerlijk vechten

Natuurlijk zou het niet eerlijk zijn om ze gewoon in de kooi te gooien en te kijken wat er gebeurt, dus BuzzFeedBlue ontwikkelde in plaats daarvan een driedaagse uitdaging om te testen hoe de volwassenen, man (Ryan) en vrouw (Selorm) het zouden doen in vergelijking met de jongeling.

Ten eerste moesten de volwassenen tegen Gutierrez de staande positie proberen vast te houden. Ondanks hun grote voordeel qua lengte verschil, is er in dit geval geen plaatsvervanger voor techniek en had Gutierrez al eerder in worstel competities meegedaan, maar kon ze beide gemakkelijk tegen de grond werken en bovenop ze gaan zitten.

Grote stootkracht

Voor de tweede uitdaging werd een Hykso sensor apparaat gebruikt om het aantal, snelheid, intensiteit van de drie stoten op de heavybag voor drie minuten op te nemen. Opnieuw waren de volwassenen niet in staat om met Gutierrez te evenaren, wier superieure cardio haar in staat stelde om meer stoten uit te voeren dan beide van hen bij elkaar.

Voor de laatste uitdaging moesten de volwassenen Gutierrez’s stoten voor vijf minuten zien te vermijden, maar hoewel Ryan onbeschadigd werd door zijn enorme hoogtevoordeel, incasseerde Selorm slechts twee klappen voordat ze bang de ring uitgezet werd!

Conclusie

Natuurlijk zouden deze uitdagingen niet te serieus moeten worden genomen, maar de echte catch is hier dat door de populariteit van de sport, de volgende generatie potentiële vechters zoals Gutierrez nu in staat zijn toegangskwaliteitscoaching in alle aspecten van vechten tegen een Jonge leeftijd tot zich te nemen, en dat kan alleen maar goed voor de toekomst van MMA zijn.

Bekijk ook

Nederlandse boksers boeken succes op EK in Armenië

Beide boksers wisten met succes hun tegenstanders te verslaan

UFC-vechter blijkt superheld! Redt man van de dood

De UFC-vechter lijkt zo langzamerhand de status van Superheld te krijgen.

Samurai zwaard trucje gaat fout! ‘Mijn vingers’ (video)

Dronken proberen een trucje uit te halen is niet aan te raden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page