100 MILJOEN VERLIES: ONE Championship in gevaren zone? Nieuws
Nieuws

100 MILJOEN VERLIES: ONE Championship in gevaren zone?

100 MILJOEN VERLIES: ONE Championship in gevaren zone?
100 MILJOEN VERLIES: ONE Championship in gevaren zone?

ONE Championship koopt de ene na de andere vechter op, ook Nederlanders. Maar de organisatie blijkt een flink verlies te hebben geleden.

ONE Championship heeft tot nu toe meer dan $ 100 miljoen dollar verloren. Zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de Bloody Elbow-website. ONE Championship heeft recentelijk een groot aantal aankopen gedaan, waaronder een aantal Nederlandse top kickboksers.

Bloody Elbow baseert haar bevindingen, op basis van financiële overzichten die recentelijk zijn ingediend bij de autoriteiten van Singapore. De "Gecumuleerde verliezen bedroegen op 31 december 2018, 175.407.850 in Singaporese valuta. In Euro's is dat meer dan 126 miljoen. "

Veel geld naar personeel

In 2018 worden de inkomsten van ONE vermeld op $ 37,3 miljoen Singaporese dollars ($ 26,9 miljoen USD). ONE besteedde meer dan $ 49 miljoen aan marketing, meer dan $ 8 miljoen voor de productie van hun evenementen en $ 20.652.561 aan kosten voor personeelsbeloningen. (Alle cijfers in Singapore Dollars).

Met andere woorden, volgens het rapport besteedden ze meer aan marketing dan ze verdienden aan inkomsten en hadden ze ook enorme uitgaven voor personeelsbeloningen. ONE werd beschouwd als een regionale promotie met weinig interesse buiten Azië. In de afgelopen jaren is het bedrijf internationaal bekend geworden onder kickboks, Muay Thai en MMA-fans door een aantal elite-vechters te ondertekenen.

Veel bekende kickboksers

Het kickboks rooster omvat nu de levende legende Giorgio Petrosyan, voormalig GLORY-kampioenen Davit Kiria en Sitthichai Sitsongpeenong. Voormalige Enfusion kampioenen Tayfun Ozcan en Jonay Risco. Ook de Nederlandse sterren Regian Eersel, Illias Ennahachi, Nieky Holzken, Andy Souwer, Murat Aygun en Ismael Londt vonden een nieuw thuis bij ONE.

Met een aantal recente aanwinsten in het kickboksrooster, lijkt het erop dat ONE nu probeert de positie van GLORY Kickboxing als de beste kickboks organisatie ter wereld uit te dagen. Het tekenen van topvechters is meestal niet goedkoop. ONE lijkt goed werk te hebben geleverd door kapitaal aan te trekken, maar de verliezen bleven stijgen, zelfs toen de inkomsten stegen.

Recente ondertekeningen

ONE heeft een aantal Europese topvechters getekend, maar het heeft nog steeds geen grote uitzendovereenkomst binnengehaald in Europa. In Amerika worden ONE's evenementen gratis vertoond op de B / R Live-streamingdienst. Europese fans kunnen gratis kijken op YouTube of de ONE Super App.

Als ONE niet in staat is haar verliezen te beperken en de inkomsten de komende jaren te verhogen, rijst de vraag hoe lang het bedrijf levensvatbaar zal blijven voor investeerders. Chatri Sityodtong, CEO van de promotie, is ervan overtuigd dat de competitie een wereldleider zal worden. Maar de rode cijfers geven tot dusver een ander beeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws