Whittaker vs Rockhold voor de kampioenstitel op UFC 221 MMA Nieuws
MMA Nieuws

Whittaker vs Rockhold voor de kampioenstitel op UFC 221

Whittaker vs Rockhold voor de kampioenstitel op UFC 221

Na het inleveren van de titel door Georges St-Pierre is er een nieuwe headliner op UFC 221, Whittaker vs Rockhold

Het onbetwiste UFC middengewicht kampioenschap zal op 10 februari (11 februari lokale tijd) op het spel staan ​​in Australië, wanneer Robert Whittaker zijn titel verdedigt voor de eerste keer tegen voormalig titelhouder Luke Rockhold in het hoofdevenement van UFC 221.

Whittaker vs Rockhold voor de kampioenstitel op UFC 221

UFC kondigde donderdag aan dat middengewicht kampioen Georges St-Pierre zijn wereldtitel met onmiddellijke ingang inleverde

St-Pierre informeerde de organisatie: "Mijn gevecht bij UFC 217 was een van de grootste nachten in mijn leven, maar ik moet nu wat tijd nemen om me op mijn gezondheid te concentreren. Uit respect voor de atleten en de sport wil ik de verdeling niet ophouden. Ik zal mijn titel opgeven en als ik eenmaal gezond ben, kijk ik uit naar de samenwerking met de UFC om te bepalen wat de toekomst biedt in mijn carrière. "

Met deze aankondiging is interim-kampioen Whitaker verheven tot onbetwiste kampioen, en onder voorbehoud van goedkeuring door de Combat Sports Commission in West-Australië, zal de vijfronde-wedstrijd het eerste evenement in West-Australië zijn en in Perth Arena worden gehouden.

Whittaker won zeven partijen op rij

Whittaker uit Sydney kwam voor het eerst aan in de UFC-scène toen hij in 2012 The Ultimate Fighter Smashes won op het weltergewicht. Whittaker won vervolgens drie partijen op 170 pond voordat hij overstapte naar middengewicht in 2014, en hij is sindsdien niet meer te stoppen, hij won zeven gevechten op een rij, met vier knockouts en zes post-fight bonussen. In juli pareerde hij zijn overwinningen op Derek Brunson en "Jacare" Souza in een gevecht met Yoel Romero voor de tussentijdse middengewicht titel en hij won het goud met een unanieme beslissing overwinning. Nu zal hij zijn eerste opwachting maken als thuis kampioen tegen Rockhold.

Rockhold een van de belangrijkste middengewichten van dit tijdperk,

De 33-jarige Luke Rockhold heeft zowel de UFC- als Strikeforce-titels op 185 pond, waar hij het beste heeft verslagen wat zijn divisie te bieden heeft, waaronder Chris Weidman, Michael Bisping, "Jacare" Souza, Tim Kennedy en Lyoto Machida. Vers van een overwinning in september op David Branch, lijkt de dynamische vechter uit Californië zijn kroon te willen herwinnen wanneer hij Down Under ondergaat om Whittaker onder ogen te zien. Tickets voor UFC 221, die live worden uitgezonden via Pay-Per-View, zijn te koop op 15 december.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws