'Verpest!' Ngannou beschuldigt UFC voor het mislopen van gevecht met Jones MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Verpest!' Ngannou beschuldigt UFC voor het mislopen van gevecht met Jones

'Verpest!' Ngannou beschuldigt UFC voor het mislopen van gevecht met Jones

Francis Ngannou heeft zijn frustratie geuit over het niet doorgaan van een gevecht tussen hem en Jon Jones, een matchup die beide vechters naar verluidt wilden.

Voormalig UFC kampioen Ngannou geeft aan dat hoewel hij en Jones het gevecht wilden, de UFC de verantwoordelijkheid draagt voor het feit dat het niet is georganiseerd. "Eerst en vooral, toen ik er was, was Jon Jones er niet," verklaarde Ngannou in The Last Stand podcast. Hij benadrukte dat hij dit gevecht al jaren wilde, vooral nadat hij Jairzinho Rozenstruik had verslagen.

In de periode dat Jones afwezig was door een contractgeschil, veroverde Ngannou de heavyweight titel door Stipe Miocic met een knockout te verslaan. Ondanks de verzekeringen van de UFC dat Jones geen interesse had in het gevecht, verklaarde Jones publiekelijk het tegenovergestelde. Ngannou ziet nu in dat de UFC mogelijk de vechters tegen elkaar uitspeelde. "Ze zouden het gebruiken om het verhaal voor beide kanten te schetsen," zei hij.

Ngannou ziet de organisatie, niet de vechters, als de boosdoener

Ngannou spreekt zich niet negatief uit over Jones en geeft aan dat het niet aan de vechters lag, maar aan de UFC, die om onbekende redenen besloot het gevecht niet te boeken. "Ik denk dat we er allebei om vroegen," bevestigde Ngannou, met een erkenning naar Jones toe.

Met Ngannou's recente overstap naar de PFL en de duidelijke afwijzing van UFC-CEO Dana White van co-promotie, lijkt een gevecht met Jones onwaarschijnlijk in de nabije toekomst. Ngannou houdt echter hoop: "Ik denk dat dit gevecht zou moeten plaatsvinden en ik heb hierom gevraagd," besluit hij met de intentie om het gesprek met PFL voort te zetten om het gevecht alsnog te realiseren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws