UFC-legende Ronaldo Souza neemt afscheid van MMA-vechten MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-legende Ronaldo Souza neemt afscheid van MMA-vechten

UFC-legende Ronaldo Souza neemt afscheid van MMA-vechten

Ronaldo Souza vindt het welletjes, de Braziliaanse topvechter stopt met MMA-vechten. Het voormalig UFC middengewicht kondigde gisteren zijn afscheid van mixed martial arts aan.

Voormalig UFC middengewicht Souza kondigde dinsdag zijn afscheid van mixed martial arts aan. ,,Ik heb al te veel gevochten. Ik ben te jong gestopt met jiu-jitsu, en ik denk dat ik te veel heb gevochten in MMA, en ik ben niet van plan om weer te gaan vechten", zei Souza.

,,Het is echt voorbij. Ik stop met MMA en ga terug naar de sport waar ik geschiedenis heb geschreven, de sport waar ik te veel van hou. Ik ga weer trainen en wie weet ga ik (misschien) weer meedoen (in jiu-jitsu). Er zijn zoveel nieuwe dingen. Het is prachtig om te zien", aldus Souza.

Mooi geweest

Souza kwam bij de UFC terecht nadat deze de vechtsport organisatie Strikeforce had gekocht. De Braziliaan versloeg eerder Tim Kennedy voor het middengewicht kampioenschap van Strikeforce in 2010.

De Braziliaan begon zijn ambtstermijn met vijf opeenvolgende overwinningen voordat hij in 2015 een splitdecision verlies leed tegen Yoel Romero. Souza kwam dicht bij een kans op een UFC-titel en behaalde overwinningen op grote namen als de Nederlander Gegard Mousasi die nee bij Bellator vecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws