UFC Kampioen Amanda Nunes overweegt pensioen MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC Kampioen Amanda Nunes overweegt pensioen

UFC Kampioen Amanda Nunes overweegt pensioen
UFC Kampioen Amanda Nunes overweegt pensioen

Amanda Nunes verdedigde eerder deze maand in Las Vegas haar vedergewicht titel. Met een dominante overwinning op Felicia Spencer tijdens UFC 250.

De winst op Spencer bracht Nunes in jubelstemming haar 11e winst op rij tegen de beste vechters in de UFC. Acht dagen later is Nunes echter van toon veranderd. In een interview met het Braziliaanse tv-programma Esporte Espetacular opende de dubbele kampioen de deur naar pensionering.

Eerder kondigde Nunes al aan na het gevecht met Spencer dat ze waarschijnlijk de rest van 2020 zou zitten. Om zich te concentreren op de geboorte van haar eerste dochter met UFC-strogewicht Nina Ansaroff.

Alles bereikt

"Ah, ik weet het niet, ik heb alles bereikt wat ik wilde", zei Nunes. "Het gaat goed, ik kan doorgaan met mijn leven, misschien een nieuwe stap zetten. Misschien nieuwe talenten vinden, een paar vechters helpen … misschien ook een coach zijn."

"Ik zit in een moment dat ik met pensioen kan gaan, weet je, en ik zit in een moment dat ik kan vechten. Het gaat goed met mij. Er valt op dit moment niets anders te doen in de divisie. De Hall of Fame zal zeker komen. Mijn leven in de toekomst, als ik nu stop, zal de UFC me alle steun geven die ik nodig heb om mijn geld en werk te blijven behouden. ”

Grote overwinningen

Dit is niet de eerste keer dat Nunes over het ophangen van haar handschoenen sprak. Maanden na haar overwinning in de eerste ronde op de toenmalige kampioen Cris Cyborg, vertelde 'The Lioness' aan verslaggevers in Brazilië dat er een kans was dat ze haar carrière zou beëindigen met een overwinning op Holly Holm.

Nunes versloeg Holm in juli 2019, maar ze keerde vijf maanden later terug om haar bantamgewicht-titel tegen Nederlandse Germaine de Randamie te verdedigen. Ook deze had na een harde strijd het nakijken een de Braziliaanse.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws