'Dodelijke 28 seconden!' UFC-kampioen verliest nipt titel MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Dodelijke 28 seconden!' UFC-kampioen verliest nipt titel

'Dodelijke 28 seconden!' UFC-kampioen verliest nipt titel

Jiri Prochazka versloeg Glover Teixeira met een rear-naked choke op het 4:32-teken van de vijfde ronde in UFC 275 headliner. Prochazka pakte met de winst in Singapore tevens de UFC licht zwaargewicht titel van Teixeira af.

Het gevecht zal de geschiedenis ingaan als een van de wildste titelwedstrijden in de UFC-geschiedenis. Het bevatte meerdere bijna-stops en verschillende schommelingen in momentum. Prochazka kwam laat in het laatste frame bovenop Teixeira terecht. Na een paar momenten in zijcontrole te hebben doorgebracht.

Teixeira zou de titel hebben behouden als hij nog 28 seconden had overleefd. Dit aangezien hij volgens twee scorekaarten van de jury voor stond (39-37 en 38-37). Het derde jurylid had de wedstrijd als gelijk met 38-38 gescoord.

Met de overwinning heeft Prochazka, 29, een reeks van 13 overwinningen in het algemeen. Teixeira slaagde er ondertussen niet in zijn titel met succes te verdedigen na het winnen van het tegen Jan Blachowicz op UFC 267 afgelopen oktober. Aan de zegereeks van zes gevechten van de 42-jarige Braziliaan kwam meteen een ​​einde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws