Russische kooivechter pissed op UFC-kampioen: 'Ik maak hem af' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Russische kooivechter pissed op UFC-kampioen: 'Ik maak hem af'

Russische kooivechter pissed op UFC-kampioen: 'Ik maak hem af'

Petr Yan heeft geen gebrek aan boze woorden voor Ajamain Sterling in de aanloop naar UFC 273 dit weekend, op zaterdag 9 april. Yan's laatste opmerkingen over Sterling beschuldigen hem ervan dingen politiek te maken voorafgaand aan hun rematch.

Het worden Yan en Sterling die oorlog gaan voeren in de Octagon, maar beide vechters sparen nu al meer dan een jaar buiten de kooi. Het was bij UFC 259 in maart 2021, waar Yan werd gediskwalificeerd nadat hij Sterling een illegale knie had uitgedeeld. Dit koste Yan destijds zijn titel.

Velen zeggen dat Yan op schema lag om het gevecht te winnen en dat Sterling een toneelspel opvoerde. Nu gooit Sterling flink wat olie op het vuur door de Rus Yan te tarten. Sterling plaatste onlangs een foto op Instagram waarop hijzelf en anderen poseren met de Oekraïense vlag, waarmee hij zijn steun voor het door oorlog geteisterde land betuigt.

Het is voorbij voor hem

,,Natuurlijk, ik kijk gewoon naar zijn eerdere bullshit. Hij probeer het politiek te maken. De vlaggen gebruiken. Glimlachend, staande met Oekraïense vlaggen", zegt Yan. ,,Hij heeft geprobeerd het politiek te maken. Hij had nooit gedacht dat ik hier in de Verenigde Staten zou zijn. Maar nu ik hier ben… Hij weet dat het voorbij is voor hem. Ik maak hem af."

Yan suggereerde dat Sterling probeerde controverse te veroorzaken en hem de toegang tot de VS te ontzeggen. Sinds de Russische aanval op Oekraïne begon, hebben sommige sportorganisaties een verbod ingesteld voor Russische atleten. Sommigen gaan zelfs zover dat ze Russische atleten verbieden om het land binnen te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws