'Klaar met vechten!': Belgische MMA-vechter Cindy Dandois aan de grond MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Klaar met vechten!': Belgische MMA-vechter Cindy Dandois aan de grond

'Klaar met vechten!': Belgische MMA-vechter Cindy Dandois aan de grond

Cindy Dandois,PFL lichtgewicht en vrouwen MMA-pionier zegt dat ze misschien nooit meer zal vechten. Tijdens een interview met WMMA Rankings, onthulde Dandois dat ze niet zeker is of ze ooit nog de MMA-kooi in zal stappen.

Veteraan Cindy Dandois (37) heeft een jaar van persoonlijke en financiële ellende achter de rug. Dandois maakte vorig jaar haar debuut voor de PFL maar kwam daar niet uit de verf. De Belgische verloor van Kaitlin Young, evenals aan de koningin van de lichtgewicht divisie Kayla Harrison.

,,Voorlopig heb ik geen gevecht in het vooruitzicht en ik weet niet zeker of ik weer zal vechten. Zoals de situatie nu is, zou ik nee zeggen, ik zal niet meer vechten", zei Dandois tegen WMMA Rankings. Dandois is sinds 2009 actief als professionele MMA-vechter.

Een bak ellende

Dandois heeft gevochten voor bijna elke grote MMA-organisatie, waaronder UFC, Bellator, PFL, Invicta FC en RIZIN. Met overwinningen op Megan Anderson, 'King' Reina Miura, Marloes Coenen en Jorina Baars. Toch staat haar benarde financiële situatie de meermalen moeder in de weg.

,,Mijn financiële positie is niet sterk genoeg om te blijven sporten terwijl alle rekeningen voor mijn gezin betaald moeten worden." Ook verloor Dandois haar oma en moeder in hetzelfde jaar maar trainde stug door. ,,Ik nam geen tijd om te rouwen en bleef doorgaan. Ik weet niet wat de plannen voor 2022 zullen zijn. Ik hoop gewoon wat rust te krijgen", aldus Dandois.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws