Drama! Nunes verliest UFC-titel in schokkende wedstrijd MMA Nieuws
MMA Nieuws

Drama! Nunes verliest UFC-titel in schokkende wedstrijd

Drama! Nunes verliest UFC-titel in schokkende wedstrijd

Julianna Pena versloeg Amanda Nunes eerder vandaag via submission om de UFC bantamgewicht titel te claimen. Het gevecht vond plaats tijdens UFC 269 in Las Vegas, Nevada.

Terwijl Nunes zichzelf bleef versterken als de beste vrouwenvechter aller tijden na meerdere titelverdedigingen, rees de vraag af of iemand haar van de bantamgewicht troon zou kunnen stoten. Julianna Pena bleek die vrouw.

Pena maakte een einde Nunes in een dramatische tweede ronde toen beide vrouwen met in elkaar in een ware stoten oorlog belande. Temidden van de waanzin scoorde Pena een takedown, nam Nunes in een achterwaartse verwurging en dwong de Braziliaanse af te tikken.

Grote overwinning

Het verslaan van Nunes door Pena is een van de grootste overwinningen in de geschiedenis van de UFC. Pena kwam binnen als de nummer vijf van de bantamgewicht ranglijst en heeft nu twee opeenvolgende gevechten gewonnen.

Nunes, die nog steeds de UFC-kampioen vedergewicht voor dames is, had sinds juli 2016 de bantamgewicht titel. Ze verdedigde deze vijf keer. De Braziliaanse had een winstrecord van 12 gevechten en had sinds september 2014 niet meer verloren in de Octagon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws