Donderklap! Dan Ige slaat Andre Fili onderuit met 1 stoot op UFC Vegas 86 (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

Donderklap! Dan Ige slaat Andre Fili onderuit met 1 stoot op UFC Vegas 86 (video)

Donderklap! Dan Ige slaat Andre Fili onderuit met 1 stoot op UFC Vegas 86 (video)

Dan Ige heeft zijn bijnaam eer aangedaan met een knockout die hem een bonus van $50K oplevert tijdens het co-main event van UFC Vegas 86 van afgelopen nacht in de Apex.

Ige, die tegenover zijn vriend en soms trainingspartner Andre Fili stond, moest persoonlijke gevoelens opzijzetten en aan de slag gaan. Na enkele uitwisselingen op de voeten, lanceerde Ige een perfect getimede rechterhand die Fili op de kin raakte en hem naar het canvas deed storten.

Ige volgde met nog een stoot die de nacht van Fili officieel beëindigde, waarbij de scheidsrechter de wedstrijd stopte op 2:43 in de openingsronde.

Strategie en uitvoering

Vanaf de eerste stoten in het gevecht mat Ige zijn slagen terwijl hij omging met het bereikvoordeel van Fili. Fili deed het goed door in het begin op afstand te blijven, Ige bestokend met lange stoten en trappen van buitenaf.

Dit veranderde toen Ige de timing van Fili doorhad en begon te zoeken naar openingen om zijn stoten kracht bij te zetten. Met de precisie van een raket lanceerde Ige een stoot vanuit zijn heup die explosief op de kin van Fili landde. Het hoofd van de Team Alpha Male-vechter draaide om terwijl hij naar het canvas kromp.

Een overwinning met betekenis

"Ik hou van Andre," zei Ige na afloop. "Ik kon dat niet in de weg laten staan. Ik wist dat ik niet zomaar wat kon gaan tikken. Hij is een grotere, langere kerel. Ik wist dat als ik dichtbij kon komen, ik die rechter over de top kon landen. Ik moest er gewoon een stempel op drukken."

Ige, behaalt ook een tweede highlight reel overwinning terwijl zijn vrouw op het punt staat te bevallen iets wat hij ook deed toen hij Gavin Tucker verwoestte in 2021. Nu zal baby Ige nummer 2 de wereld betreden nadat de 32-jarige Hawaïaan weer een verbluffende knockout heeft behaald eerder vandaag.

Deze overwinning onderstreept niet alleen Ige's vaardigheden en vastberadenheid in de UFC octagon, maar voegt ook een persoonlijke noot toe aan zijn carrière, met zijn gezin dat binnenkort een nieuwe toevoeging verwelkomt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws