'Cheater!' UFC'er Chimaev rommelt op weging? MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Cheater!' UFC'er Chimaev rommelt op weging?

'Cheater!' UFC'er Chimaev rommelt op weging?

Khamzat Chimaev's weging voor UFC 267 was een complete puinhoop gisteren. De vechter die morgen in Abu Dhabi een terugkeer maakt na een lange afwezigheid bleek te zwaar. Echter lijkt het of de Rus een trucje uithaalde terwijl hij op de weegschaal stond.

Er is geen andere manier om te zeggen maar de officiële weging van Chimaev voor UFC 267 was een complete puinhoop. Chimaev, was de laatste vechter die vrijdag in het UFC-gasthotel in Abu Dhabi op de weegschaal stapte met nog maar een paar minuten over in de weeg deadline.

Beïnvloeden

Bij zijn eerste poging ging Chimaev geheel uit de kleren en woog 171,5 pond voor zijn weltergewicht gevecht met Li Jingliang. De Rus was slechts een half pond over de limiet, maar er was iets mis zijn handen raakte de handdoek aan, iets wat niet is toegestaan en de weging kan beïnvloeden. De officials maakten er geen punt van zo leek het.

Ongeveer 45 minuten later keerde Chimaev terug en kleedde zich opnieuw uit. Toen hij deze keer op de weegschaal stapte, was het duidelijk dat hij probeerde te smokkelen door op de handdoek te leunen. Zijn gewicht bij de tweede poging 166 pond.

Foutje

UFC-weging coördinator Heidi Dean kon het niet geloven. "Een wat? Wat is het?" vroeg ze hardop. "Zesenzestig? Is hij vijf pond afgevallen?” Er bleek iets mis met de weegschaal en Chimaev moest voor een derde poging op. Een oplettende lezer op social media merkte op; ,,Ik heb dit thuis geprobeerd en je handen op de handdoek leggen kan een legitieme vermindering van 5 pond opleveren."

Bij de derde poging gaf de weegschaal operator onmiddellijk een teken aan Chimaev om zijn armen boven de handdoek te heffen. Chimaev gehoorzaamde, en hij slaagde erin om op 171 te komen. Het blijkt dat Chimaevs pogingen om vals te spelen onnodig waren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws