Belgische 'Pizzakoerier' Bolaji Oki maakt succesvol UFC debuut in Las Vegas MMA Nieuws
MMA Nieuws

Belgische 'Pizzakoerier' Bolaji Oki maakt succesvol UFC debuut in Las Vegas

Belgische 'Pizzakoerier' Bolaji Oki maakt succesvol UFC debuut in Las Vegas

Bolaji Oki, de Belgische vechter en voormalig pizzakoerier, heeft zijn UFC-debuut succesvol gemaakt door een overwinning te behalen tijdens UFC Vegas 86 eerder vandaag.

De Belg die recentelijk nog trainde met Glory kampioen Rico Verhoeven, won door een split decision tegen de Amerikaan Timothy Cuamba. Oorspronkelijk zou Oki het opnemen tegen de 37-jarige Bosniër Damir Hadžović, maar door visumproblemen moest Hadžović afzeggen.

Timothy Cuamba, die slechts vier dagen voor het gevecht de uitdaging aannam, werd zijn tegenstander.

De strijd naar de overwinning

Het gevecht tussen Oki en Cuamba begon voorzichtig, met beide vechters die het rustig aan deden om geen onnodige risico's te nemen. Oki, die zijn tactisch plan moest omgooien, bleef zelfverzekerd. "Wat maakt het uit? Ik ben de beste in wat ik doe", verklaarde hij voorafgaand aan het gevecht.

Met enkele rake jabs probeerde Oki Cuamba uit zijn verdediging te lokken. Aan het einde van de eerste ronde kreeg Oki het momentum door zijn Amerikaanse tegenstander tegen de grond te werken en enkele rake klappen uit te delen.

Tactisch steekspel en de beslissende ronde

In de tweede ronde nam Oki het initiatief met zijn rechtse slagen die steeds vaker doel troffen. Cuamba, die het gevaar rook, probeerde voor een takedown te gaan, wat resulteerde in een tactisch steekspel op de grond. Hoewel Cuamba leek de controle te hebben, kon hij Oki niet significant in de problemen brengen.

De derde en laatste ronde was doorslaggevend. Oki zette de druk voort met rake plaagstoten, terwijl Cuamba reageerde met enkele goede counterstoten. Ondanks een fanatieke zoektocht naar de finish door Oki, kwam deze er niet, en de beslissing lag bij de jury.

Met een verdeelde jury uitslag, waarbij één jurylid Cuamba de overwinning gunde maar de overige twee Oki de hoogste score gaven, startte de vierde Belg ooit in de UFC zijn carrière met een overwinning.

Deze overwinning van Bolaji Oki in de UFC markeert niet alleen een succesvol debuut maar ook de potentie voor een veelbelovende toekomst in de competitie. Met vastberadenheid en tactisch inzicht heeft Oki laten zien dat hij een vechter is om in de gaten te houden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws