Bekende Rus die met 'Geit' traint weigert UFC-titelgevecht om uit pensioen te komen MMA Nieuws
MMA Nieuws

Bekende Rus die met 'Geit' traint weigert UFC-titelgevecht om uit pensioen te komen

Bekende Rus die met 'Geit' traint weigert UFC-titelgevecht om uit pensioen te komen

Zabit Magomedsharipov's korte verblijf in de UFC boeide talloze MMA-fans en experts en zorgde voor speculatie over de vele onbenutte mogelijkheden als hij niet met pensioen was gegaan.

Zelfs vandaag de dag blijft het verhaal van Magomedsharipov een van de meest prominente "wat als"-verhalen in de sport. Ondertussen speculeren zijn fans enthousiast over mogelijke wedstrijden tegen elite vedergewicht tegenstanders. De Rus stond bekend om zijn aparte trainingsmethode, zo scherpte hij zijn skills onder ander door tegen een geit zijn krachten te meten.

Hoewel aanvankelijke geruchten wezen op religieuze motieven voor zijn pensionering, werd in juni 2022 bekendgemaakt dat de Russische vechter "vechtonderbrekingen en gezondheidsproblemen" als drijvende krachten achter zijn beslissing om de sport te verlaten.

Zabit Magomedsharipov aangeboden titelgevecht voor verrassende terugkeer naar de UFC

Volgens een bericht van Sport24 beweerde Zabit Magomedsharipov in een interview met URF Media dat hij een verleidelijk aanbod kreeg voor een directe titelstrijd bij zijn mogelijke terugkeer naar de UFC. Magomedsharipov zei:

"Het was hetzelfde, ze boden me meteen een gevecht om de titel aan. Maar ik zei toch nee." Toen hem verder werd gevraagd naar het aanbod en de redenen achter het afscheid nemen van de sport, voegde hij eraan toe:

"Ja, er was zo'n aanbod... Ik heb geweigerd. Waarschijnlijk kom ik niet meer terug. Er waren veel redenen om mijn carrière te beëindigen, er is geen enkele belangrijkste reden onder hen."

Hoewel fans van Magomedsharipov waarschijnlijk teleurgesteld zijn dat hij het aanbod heeft afgewezen, is het begrijpelijk dat hij zijn eigen redenen heeft om zijn carrière in de UFC niet voort te zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws