Bekende coach UFC vechter onder vuur om Nazi tattoo MMA Nieuws
MMA Nieuws

Bekende coach UFC vechter onder vuur om Nazi tattoo

Bekende coach UFC vechter onder vuur om Nazi tattoo
Bekende coach UFC vechter onder vuur om Nazi tattoo

Het UFC 251 event op Yas Island in Abu Dhabi is ontsierd met weer een controverse. Een van de coaches liet zijn Nazi tattoo zien.

Het Nazi symbool staat bekend als de Schwarze Sonne ook bekend als het sonnerad. Deze staat synoniem voor extreemrechtse groepen die zich bezighouden met neo-nazi-ideologieën.

Tijdens de strijd tussen Roman Bogatov en Leonardo Santos verscheen Bogatov's coach, Aleksey Kiser met een nazi-symbool op zijn rechterelleboog. De versie van de Zwarte Zon die zichtbaar is op de elleboog van Kiser, bracht een schok teweeg.

Heinrich Himmler

Het is dezelfde die Himmler had ingelegd in de marmeren vloer van de Wewelsburg, het oude kasteel dat tijdens het Derde Rijk de SS huisvestte. De 28-jarige Kiser is een zwaargewicht vechter.

Zijn eerste professionele verlies vond plaats in 2014 toen hij meedeed aan White Rex, een beruchte neonazistische MMA-organisatie. De website Bloody Elbow kreeg contact met Kiser via Instagram. Hij beweert dat het symbool niet nazistisch is (lees hier meer…)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws