Home / Nieuws / Omstreden MMA vechter met Neonazi banden, Anastasia Yankova geboekt voor Bellator 200

Omstreden MMA vechter met Neonazi banden, Anastasia Yankova geboekt voor Bellator 200

Controverse alom op social media over match tussen Anastasia Yankova en Kate Jackson voor Bellator 200

Gisteren werd de match bekend gemaakt tussen Anastasia Yankova en Kate Jackson voor Bellator 200, dit maakte nogal wat commotie los op social media in verband met Yankova’s banden met Neonazi’s en Utlra-rechtse groeperingen. Dat zij nu weer in de belangstelling komt rakelt zichtbaar oude wonden op. Zo Twitterde Ryan Thomas van MMA Today gericht naar Bellator; “Hallo! @BellatorMMA. Waarom promoot u een vechter die is aangesloten bij neo-nazi-groepen en reclame maakt voor Nazi kleding? Doe wat onderzoek.”

Plaatje van Hitler om haar humeur te verwoorden

Anastasia Yankova, een Russische ex model die sinds een aantal jaren MMA vechter is en die ooit in een Nike-commercial is verscheen, was een maand verwijderd van haar professionele debuut toen ze op Instagram een cartoon van Adolf Hitler plaatste. In het plaatje zit Hitler op een vensterbank en kijkt met huilerige ogen naar een sombere, bewolkte hemel. “Komt overeen met mijn humeur,” schreef Yankova. “Arische droefheid?” Vroeg een commentator. “Alleen het weer en de beperking van koolhydraten,” antwoordde ze later op de dag, 2 september 2013, met een paarse duivelse emoji.

 Yankova maakte openlijk reclame voor nazi gerelateerde kleding

MMA als vechtsport heeft een lang en nare relatie met blanke supremacisten. Maar neo-nazi-gelieerde MMA Organisaties, zoals White Rex, een Russisch kledingbedrijf en voormalige vechtpromotie die Yankova’s carrière hebben helpen lanceren, zijn meestal beperkt gebleven tot Oost-Europa en Rusland. Yankova maakte openlijk reclame voor nazi gerelateerde kleding die voorzien is van Nazi symbolen, “dit hoort gewoon niet in de sport, want sport hoort te verenigen en niet te verdelen:, was destijds te lezen op Instagram geschreven door een boze MMA fan.

Zal Yankova haar extreme denkwijzen aan de kant hebben gezet?

Zal Bellator luisteren en de partij tussen Anastasia Yankova en Kate Jackson voor Bellator 200 afgelasten, of krijgt zij een tweede kans. Er is immers veel tijd gepasseerd sinds 2013 en haar tijd onder White Rex. Yankova traint tegenwoordig bij AKA HQ (American Kickboxing Academy, die ook een vertakking in Thailand heeft. Zal zij haar extreme denkwijzen aan de kant hebben gezet, en verdiend zijn een kans om zich te bewijzen?

Bekijk ook

Smsje verpest illegale video stream McGregor vs Cerrone

Het illegaal streamen van UFC events is verboden en zelfs strafbaar

UFC-Vechter Bisping: ‘De nacht dat ik bijna werd vermoord’

Michael Bisping heeft veel meegemaakt

ROBBIE HAGEMAN: ‘Conor McGregor wees mij op een kerk’ (video)

Hij was in de bloei van zijn kickboks carrière , Robbie Hageman echter werd er ...