Omstreden MMA vechter met Neonazi banden, Anastasia Yankova geboekt voor Bellator 200 Nieuws
Nieuws

Omstreden MMA vechter met Neonazi banden, Anastasia Yankova geboekt voor Bellator 200

Omstreden MMA vechter met Neonazi banden, Anastasia Yankova geboekt voor Bellator 200

Controverse alom op social media over match tussen Anastasia Yankova en Kate Jackson voor Bellator 200

Gisteren werd de match bekend gemaakt tussen Anastasia Yankova en Kate Jackson voor Bellator 200, dit maakte nogal wat commotie los op social media in verband met Yankova's banden met Neonazi's en Utlra-rechtse groeperingen. Dat zij nu weer in de belangstelling komt rakelt zichtbaar oude wonden op. Zo Twitterde Ryan Thomas van MMA Today gericht naar Bellator; "Hallo! @BellatorMMA. Waarom promoot u een vechter die is aangesloten bij neo-nazi-groepen en reclame maakt voor Nazi kleding? Doe wat onderzoek."

Omstreden MMA vechter met Neonazi banden, Anastasia Yankova geboekt voor Bellator 200

Plaatje van Hitler om haar humeur te verwoorden

Anastasia Yankova, een Russische ex model die sinds een aantal jaren MMA vechter is en die ooit in een Nike-commercial is verscheen, was een maand verwijderd van haar professionele debuut toen ze op Instagram een cartoon van Adolf Hitler plaatste. In het plaatje zit Hitler op een vensterbank en kijkt met huilerige ogen naar een sombere, bewolkte hemel. "Komt overeen met mijn humeur," schreef Yankova. "Arische droefheid?" Vroeg een commentator. "Alleen het weer en de beperking van koolhydraten," antwoordde ze later op de dag, 2 september 2013, met een paarse duivelse emoji.

Yankova maakte openlijk reclame voor nazi gerelateerde kleding

MMA als vechtsport heeft een lang en nare relatie met blanke supremacisten. Maar neo-nazi-gelieerde MMA Organisaties, zoals White Rex, een Russisch kledingbedrijf en voormalige vechtpromotie die Yankova's carrière hebben helpen lanceren, zijn meestal beperkt gebleven tot Oost-Europa en Rusland. Yankova maakte openlijk reclame voor nazi gerelateerde kleding die voorzien is van Nazi symbolen, "dit hoort gewoon niet in de sport, want sport hoort te verenigen en niet te verdelen:, was destijds te lezen op Instagram geschreven door een boze MMA fan.

Omstreden MMA vechter met Neonazi banden, Anastasia Yankova geboekt voor Bellator 200

Zal Yankova haar extreme denkwijzen aan de kant hebben gezet?

Zal Bellator luisteren en de partij tussen Anastasia Yankova en Kate Jackson voor Bellator 200 afgelasten, of krijgt zij een tweede kans. Er is immers veel tijd gepasseerd sinds 2013 en haar tijd onder White Rex. Yankova traint tegenwoordig bij AKA HQ (American Kickboxing Academy, die ook een vertakking in Thailand heeft. Zal zij haar extreme denkwijzen aan de kant hebben gezet, en verdiend zijn een kans om zich te bewijzen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws