UFC keert terug naar Rotterdam september 2017 Komende Events
Komende Events

UFC keert terug naar Rotterdam september 2017

UFC keert terug naar Rotterdam september 2017
foto: mmaplanet
foto: mmaplanet

UFC keert terug naar Rotterdam september 2017

UFC kondigde drie extra Europese evenementen aan die in 2017 zullen worden georganiseerd. De organisatie gaat op zaterdag 2 september terug naar Rotterdam, Nederland en landt in Glasgow, Schotland op zondag 16 juli. Het organiseert ook zijn eerste evenement in het Poolse Gdansk op zaterdag oktober 21ste. Met in totaal vijf Europese evenementen is de planning van dit jaar compleet voor dit continent. Het wordt dus een hete UFC strijd die begint in ons eigen land.

UFC In Ahoy Rotterdam

In Ahoy Rotterdam zullen vechtspelers zeker niet teleurgesteld zijn met de spannende kaart die ze in september wacht. Het is pas een paar weken geleden sinds Nederland de UFC wereldkampioenschap overwinning van Germaine de Randamie vierde. De eerste vrouwelijke veergewichtkampioen atleet ooit en de eerste vrouwelijke Nederlandse UFC wereldkampioen. Naast de Randamie zijn er drie andere sterke Nederlandse vechters in de UFC: nummer 5 in de middengewichtklasse Gegard Mousasi, top 10 zwaargewicht Alistair Overeem en Stefan Struve. Zij hopen allemaal dat ze deel uitmaken van de langverwachte gevechtskaart op hun thuisbodem.

Ook naar Schotland

Na het afleveren van het eerste evenement in Glasgow in juli 2015, die uitverkocht werd, maakte UFC geen geheim dat ze ook naar Schotland zouden terugkeren. In het laatste evenement zagen we de Britse Michael Bisping een overwinning boeken op Braziliaanse Thales Leites. De SSE Arena zal opnieuw op 16 juli het evenement hosten.

UFC beëindigt zijn EMEA-evenementskalender 2017 met een reis naar de Ergo Arena in Gdansk op 21 oktober. Het laatste bezoek aan Polen was in april 2015 met de zwaargewichten Mirko Cro Cop en Gabriel Gonzaga. Sindsdien zagen de Poolse fans Joanna Jedrzejczyk vier keer haar strawweight title. Ondertussen worden de Poolse vechters sterker, bestaande uit onder andere voormalig titelkenner en nummer twee strogewicht Karolina Kowalkiewicz en top 15 zwaargewicht Daniel Omielanczuk.

Europa blijft een belangrijke markt

Joe Carr, Senior Vice President, UFC International en Content, zegt: "Europa blijft een belangrijke markt voor onze zaken en is de laatste jaren van onze internationale groei belangrijk. Het was dus logisch dat we deze drie nieuwe Europese evenementen in 2017 aankondigen.

Onze debuutgebeurtenissen in Rotterdam en Glasgow werden niet alleen uitverkocht, maar ook een van de meest succesvolle die we in 2015 en 2016 organiseerden. Dat heeft ervoor gezorgd dat we terugkeer naar deze stad voor ons gemakkelijk was. We hebben nu vier Europese kampioenen en als u de enorme exponentiële groei van de markt toevoegt, zal het heel spannend zijn om na te denken over wat voor impact het zal hebben op de toekomst van de Europese MMA.

Voor kaarten en meer info [button color="green" size="big" link="https://www.ufc.com/rotterdam?utm_campaign=ufcrotterdam17&utm_source=fb-presale&utm_medium=link" icon="fa-download" target="false"]Klik Hier[/button]

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws