🎥 Tawanchai verslaat Superbon tijdens episch gevecht bij ONE Championship Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

🎥 Tawanchai verslaat Superbon tijdens episch gevecht bij ONE Championship

🎥 Tawanchai verslaat Superbon tijdens episch gevecht bij ONE Championship

Tawanchai behoudt zijn ONE Vedergewicht Muay Thai Wereldtitel in legendarisch gevecht met Superbon. Een onvergetelijke afsluiting van het jaar voor ONE Championship's Muay Thai divisies

Het gevecht tussen ONE Vedergewicht Muay Thai Wereldkampioen Tawanchai PK Saenchai en topuitdager Superbon Singha Mawynn was de perfecte afsluiter van ONE Friday Fights 46 op 22 december in Bangkok, Thailand. Dit gevecht, dat plaatsvond in het Lumpinee Boxing Stadium, werd een instant klassieker en een hoogtepunt op pay-per-view.

Gevecht van hoog niveau

De 24-jarige Tawanchai begon zijn tweede wereldtitelverdediging met push kicks van buitenaf, waarmee hij voorkwam dat de voormalige ONE Vedergewicht Kickbokskampioen zijn beruchte hoge trappen kon inzetten. Superbon paste zich echter snel aan en verraste velen door Tawanchai aan te vallen met ellebogen, een techniek waarvan velen dachten dat de kickboksgrootheid deze vergeten was.

Gedurende het gevecht wisselden beide vechters krachtige aanvallen uit. Tawanchai wist Superbon meerdere keren te raken met ellebogen die mindere tegenstanders zouden hebben uitgeschakeld. Superbon viel aan met hoge trappen, maar Tawanchai ontweek deze behendig en counterde perfect.

Mogelijke nieuwe uitdaging

Na 15 minuten van intense strijd, waarin Tawanchai's agressie hem net voor bleef op de scorekaarten, won hij uiteindelijk via een meerderheidsbeslissing van twee van de drie juryleden. Met deze monumentale overwinning behield Tawanchai zijn ONE Vedergewicht Muay Thai Wereldtitel en verbeterde zijn professionele record naar 132-31-2.

Na zijn overwinning hintte Tawanchai in een interview met commentator Mitch Chilson op een mogelijke overstap naar een andere sport. "Ik heb nu aan iedereen laten zien dat ik de beste ben in Muay Thai," zei Tawanchai. "Als volgende wil ik die kickbokstitel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws